METEO. Cum va fi vremea în următoare două săptămâni

Canicula va alterna, zilele următoare, cu perioade de răcire a vremii. După 1 iulie creşte instabilitatea atmosferică, după-amiezile fiind marcate de ploi torenţiale şi descărcări electrice.

546 afișări
Imaginea articolului METEO. Cum va fi vremea în următoare două săptămâni

Vremea în următoarele 2 săptămâni. Canicula va alterna cu zile de răcire. După 1 iulie revin ploile

Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru perioada 28 iunie - 11 iulie, pentru fiecare regiune.

BANAT

Vremea va fi în încălzire până miercuri (30 iunie) şi va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime în general de 36...38 de grade. În următoarele patru zile se va răcori, astfel că la sfârşitul primei săptămâni media maximelor termice se va situa în jurul a 28 de grade. În cea de-a doua săptămână tendinţa va fi de încălzire treptată şi uşoară. Temperaturile
minime vor creşte, în medie, până spre 20...21 de grade în 30 iunie şi 1 iulie, în următoarele trei zile vor scădea cu aproximativ 5 grade, apoi se va resimţi şi în cazul lor o nouă creştere. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi în creştere după data de 1 iulie.

CRIŞANA

Vremea va deveni caniculară în zilele de 29 şi de 30 iunie, când media valorilor maxime se va situa între 35 şi 38 de grade, iar a minimelor în general între 18 şi 20 de grade. În primele zile ale lunii iulie se va răcori, pentru ca din data de 4 iulie vremea să reintre într-un proces de încălzire treptată şi uşoară. În cea de-a doua săptămână de prognoză media maximelor termice va fi de 28...32 de grade, iar a minimelor de 15...17 grade. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare după data de 1 iulie.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 28 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în data de 30 iunie. În primele 3 zile din luna iulie aceasta va scădea semnificativ, astfel că în 3 iulie nu va mai depăşi 26...27 de grade, apoi se va încălzi uşor şi treptat. Media minimelor termice va fi şi ea în creştere, până în prima dimineaţă din luna iulie, apoi va scădea uşor, iar între 3 iulie şi finalul intervalului de prognoză nu va mai avea variaţii semnificative. Vor fi manifestări ale instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi, dar mai frecvente şi pe arii mai extinse, după data de 1 iulie.

MARAMUREŞ

Încălzirea treptată a vremii va determina creşterea temperaturilor maxime de la valori medii de 29...30 de grade, la 34....35 de grade în intervalul 28 – 30 iunie, când vremea va deveni călduroasă în timpul după-amiezilor. În a doua jumătate a primei săptămâni de prognoză se estimează o scădere semnificativă a temperaturii aerului, până la valori medii ale maximelor în jurul a 30 de grade, apoi se va încălzi din nou, însă uşor şi treptat. În ceea ce priveşte minimele termice, acestea vor marca o creştere evidentă în primele zile, astfel că în dimineaţa de 1 iulie media lor va atinge 17...18 grade, apoi vor scădea spre 14 grade în 2 - 3 iulie. În cea de-a doua săptămână minimele termice vor fi cuprinse în medie între 14 şi 17 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor şi după data de 1 iulie, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice.

MOLDOVA

Până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 28 de grade, spre 33 de grade şi vor caracteriza o vreme călduroasă. În acelaşi interval şi temperaturile minime vor marca o creştere, iar media acestora va ajunge la 18...19 grade. Ulterior, până în data de 3 iulie, temperatura aerului va fi în scădere spre maxime, în medie regională, de 27 de grade şi minime în jurul a 17 grade, medii ce se vor menţine, cu uşoare variaţii, până la sfârşitul intervalului. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere după data de 1 iulie şi în special în cursul după-amiezilor şi al serilor se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial.

DOBROGEA

Până în data de 30 iunie, valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară, spre medii de 29 de grade. Apoi, până la sfârşitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor scădea uşor, iar media acestora se va situa în jurul a 27 de grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, variaţiile maximelor termice vor fi nesemnificative, iar media regională nu va depăşi 28 de grade. Temperaturile minime vor creşte până în data de 1 iulie spre o valoare medie de 21 de grade. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor avea tendinţa de scădere, spre o medie de 19 grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de anticipaţie. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 2-5 iulie, când mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial.

MUNTENIA

Valorile termice diurne vor fi în creştere până la mijlocul primei săptămâni, când vremea va deveni caniculară, cu medii ale maximelor de 34...35 de grade. Apoi, până în data de 3 iulie, temperaturile maxime vor marca o scădere, iar media acestora va ajunge la 28 de grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, maximele termice nu vor avea variaţii importante, tendinţa va fi de creştere uşoară, iar media acestora se va situa în jurul a 30 de grade. Media valorilor
nocturne va creşte spre 19...20 de grade până în data de 1 iulie. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 17 grade, iar până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere după data de 1 iulie, dar mai ales în intervalul 1-4 iulie şi în special în cursul după-amiezilor şi al serilor se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial.

OLTENIA

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu medii ale maximelor în jurul a 30 de grade, chiar caniculară în jurul datei de 30 iunie, când media va urca până la 36 de grade. Media valorilor nocturne va creşte spre 20 de grade până în data de 1 iulie, apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 17 grade. Până la sfârşitul intervalului, variaţiile termice nocturne vor fi nesemnificative, iar
media regională va fi de 17...18 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere după data de 1 iulie şi, mai ales în cursul după-amiezilor şi al serilor, se vor semnala averse ce vor putea avea şi caracter torenţial.

LA MUNTE

Valorile termice diurne vor fi în creştere până la mijlocul primei săptămâni, când se vor înregistra maxime, în medie, de 24 de grade. Apoi, până în data de 3 iulie, temperaturile maxime vor marca o scădere, iar media acestora se va apropia de 16 grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, maximele termice nu vor avea variaţii importante, tendinţa va fi de
creştere uşoară, iar media acestora se va situa în jurul a 19 grade. Media valorilor nocturne va creşte spre 14...15 grade până în data de 1 iulie. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 10 grade, iar până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative. Pe tot parcursul intervalului, după-amiaza şi seara vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, cu un grad mai pronunţat după data de 1 iulie, când probabilitatea pentru averse torenţiale şi cantităţi importante de apă va fi mai mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici