METEO pentru următoarele două săptămâni: Va fi răcoare până pe 1 octombrie, după care se va mai încălzi

  • Meteorologii anunţă vreme răcoroasă până pe 1 octombrie, după care se va încălzi.
  • Căldura se va menţine la începutul lunii octombrie, iar după aceea media maximelor va fi în scădere iar.
480 afișări
Imaginea articolului METEO pentru următoarele două săptămâni: Va fi răcoare până pe 1 octombrie, după care se va mai încălzi

BANAT

  • Valorile termice maxime, în scădere la începutul intervalului, se vor situa uşor sub normele perioadei, iar pană în data de 1 octombrie, media acestora va fi în jurul a 19 grade. Până la sfârşitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere până la o medie de 27...28 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 20...21 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii până în data de 2 octombrie, cu o medie de 11...12 grade, iar până în data de 5 octombrie, acestea vor fi în creştere până la o medie de 15...16 grade. În cea de-a doua săptămână şi temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie în jurul a 9 grade. Va ploua, posibil însemnat cantitativ, în intervalul 28 septembrie – 1 octombrie, iar după data de 5 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

CRIŞANA

  • Maximele termice, în scădere în primele zile ale intervalului, se vor situa uşor sub normele perioadei, iar pană în data de 1 octombrie, media acestora va fi de 17...18 grade. Până în data de 4 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere spre o medie în jurul a 28 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 19...20 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii până în data de 2 octombrie, media acestora fiind de 10...11 grade, iar până în data de 5 octombrie, acestea vor fi în creştere până la o medie în jurul a 14 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere spre o medie în jurul a 9 grade. În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua posibil însemnat cantitativ, iar între 5 şi 10 octombrie va creşte din nou probabilitatea de apariţie a ploilor.

TRANSILVANIA

  • Până la începutul lunii octombrie, valorile termice maxime vor fi în scădere spre o medie de 16 grade şi se vor situa uşor sub normele perioadei. La sfârşitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creştere până la o medie de 25...26 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18 grade. Temperaturile minime vor avea tendinţa de scădere până în data de 3 octombrie, de la o medie de 11 grade, spre 9 grade. Apoi, până în data de 6 octombrie, acestea vor fi în creştere până la o medie de 12 grade. În cea de-a doua săptămână, minimele termice vor fi în scădere treptată de la o zi la alta, spre o medie de 7...8 grade. Va ploua posibil însemnat cantitativ în intervalul 28 septembrie – 1 octombrie. În perioada 6-10 octombrie va creşte din nou probabilitatea de apariţie a ploilor.

MARAMUREŞ

  • Răcirea vremii din primele zile ale intervalului se va resimţi mai ales la valorile diurne. Acestea se vor apropia de normele perioadei, cu o medie de 17 grade în jurul datei de 1 octombrie. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, spre o medie de 26 de grade, vremea devenind caldă pentru această perioadă. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii până în data de 3 octombrie, cu o medie de 10...11 grade, iar până în data de 6 octombrie, acestea vor fi în creştere spre o medie de 13 grade. În cea de-a doua săptămână şi temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie în jurul a 8 grade. Va ploua în zilele de 29, 30 septembrie şi 1 octombrie, iar cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate. În perioada 5-10 octombrie va creşte din nou probabilitatea de apariţie a ploilor.

MOLDOVA

  • Valorile termice maxime vor fi în scădere până la începutul lunii octombrie, de la medii de 24 de grade, la 18...19 grade, urmând a se situa uşor sub normele perioadei. Până la sfârşitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere până la o medie de 23...24 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18...19 de grade. Temperaturile minime vor avea tendinţa de scădere până în data de 3 octombrie, de la o medie de 13...14 grade, la 11 grade. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, acestea vor fi în creştere spre o medie de 14 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie în jurul a 9 grade.
  • În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere între 6 şi 9 octombrie.

DOBROGEA

  • Valorile termice maxime vor fi în scădere uşoară până la sfârşitul lunii septembrie, de la medii de 25 de grade, la 21 de grade, urmând a se situa în jurul normelor perioadei. Până la sfârşitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere spre o medie de 24 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii octombrie. În cea dea doua săptămână, media maximelor va fi în scădere uşoară, spre 20...21 de grade. Temperaturile minime vor avea tendinţa de scădere până în data de 2 octombrie, de la o medie de 17...18 grade, la 14 grade. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, acestea vor fi în creştere spre o medie de 16...17 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie de 12...13 grade. În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, posibil izolat mai însemnat cantitativ. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere după data de 7 octombrie.

MUNTENIA

  • Maximele termice, în scădere în primele zile ale intervalului de la medii de 25...26 de grade, la 21 de grade, vor ajunge să se situeze uşor sub normele perioadei. Până în data de 5 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere spre o medie în jurul a 27 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 21...22 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii până în data de 3 octombrie, media acestora fiind de 11...12 grade, iar până în data de 6 octombrie, acestea vor fi în creştere până la o medie în jurul a 14 grade. În cea dea doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere spre o medie în jurul a 10 grade. În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, pe arii restrânse posibil însemnat cantitativ, iar între 6 şi 10 octombrie va creşte din nou probabilitatea de apariţie a ploilor.

OLTENIA

  • Temperaturile maxime, în scădere în primele zile ale intervalului de la medii de 24 de grade, la 20...21 de grade, vor ajunge să se situeze uşor sub normele perioadei. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere spre o medie în jurul a 27 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 20...21 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii până în data de 2 octombrie, media acestora fiind în jurul a 11 grade, iar până în data de 6 octombrie, acestea vor fi în creştere până la o medie de 14...15 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere spre o medie de 10 grade.
  • În intervalul 28 septembrie – 1 octombrie va ploua, izolat posibil însemnat cantitativ, iar între 6 şi 10 octombrie va creşte din nou probabilitatea de apariţie a ploilor.

LA MUNTE

  • Răcirea vremii din primele zile ale intervalului se va resimţi mai ales la valorile diurne. Acestea vor fi în scădere de la medii de 14 grade, spre medii în jurul a 9 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, spre o medie de 18 grade, vremea devenind caldă pentru această perioadă. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 10...11 grade. Temperaturile minime vor scădea uşor până în data de 2 octombrie, de la o medie de 7 grade, la 4...5 grade, iar până în data de 5 octombrie, acestea vor fi în creştere din nou spre o medie de 10 grade. În cea de-a doua săptămână şi temperaturile minime vor fi în scădere treptată, spre medii în jurul a 4 grade. În intervalul 28 septembrie – 2 octombrie vor fi precipitaţii, posibil şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare la altitudini mari. Cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate. După data de 6 octombrie va creşte din nou probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici