Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara

Meteorologii anunţă că în zonele de deal şi de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova şi în sudul Banatului, sâmbătă, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi torenţiale. A fost emis cod galben.

40845 afișări
Imaginea articolului Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara

Aproape toată ţara, sub cod galben de ploi în weekend

UPDATE Cod portocaliu, emis sâmbătă după-amiază. 8 judeţe din ţară sunt vizate de furtuni. Citeşte mai departe....

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), sâmbătă, în zonele de deal şi de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova şi în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Pentru aproape toată ţara a fost emis cod galben care intră în vigoare la ora 11.00 şi este valabil până la ora 21.00. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pe intervale mai scurte de timp.

Din noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 2.00, se restrânge codul galben şi rămâne valabil doar în judeţele Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năaăsud, Harghita, Suceava, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

Această avertizare este valabilă până duminică, la ora 10.00. Vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25 - 30 l/mp şi izolat 35 - 40 l/mp.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici