Prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Mâine 20 de grade, joi temperaturile scad drastic

Sfârşitul lunii februarie vine cu vreme deosebit de caldă. Termometrele vor indica mâine la amiază 20 de grade în mai multe localităţi din sudul ţării, însă joi temperaturile scad brusc şi nu mai trec de 12 grade Celsius. Vineri e şi mai frig, iar precipitaţiile cuprind toată ţara.

1385 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Mâine 20 de grade, joi temperaturile scad drastic

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Mâine 20 de grade, joi temperaturile scad drastic

În noaptea ce vine nori mai mulţi prin vest şi nord-vest, iar spre dimineaţă începe să plouă pe spaţii mici din Maramureş şi nordul Crişanei, în timp ce în nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini mari, va ninge slab. Vântul va sufla cu putere la munte, la peste 1600 m altitudine, cu rafale de până la 70...80 km/h, dar şi prin regiunile vestice şi nord-vestice, cu viteze de 40...50 km/h. Temperaturile minime, în continuare mai ridicate decât ar fi normal, vor fi cuprinse între  -5 grade în depresiunile intramontane şi 8...10 grade în Câmpia şi Dealurile de Vest.

Mijlocul săptămânii vine cu vreme foarte caldă pentru final de februarie mai ales în sud, est şi centru, astfel că la nivelul întregii ţări termometrele vor indica între 10 şi 20 de grade. Norii şi ploile împart însă ţara în două: precipitaţii şi grindină în interiorul arcului carpatic şi soare în restul ţării, peste zi. Seara însă norii cuprind şi restul zonelor şi începe să plouă slab.  

Joi o să fie mai frig decât până acum în toată ţara, astfel că termometrele vor indica între 2 grade în estul Transilvaniei şi cel mult 12 grade în Dobrogea. În sud, est şi centru norii acoperă cerul, iar spre seară începe să plouă în Oltenia, Moldova, Dobrogea şi prin în Muntenia, iar în estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi mixte. Meteorologii nu exclud apariţia averselor în sudul ţării, a fulgilor de nea la munte şi în Dealurile de vest şi a grindinei în Dobrogea. În vest şi nord-vest ploile de peste zi se transformă seara şi noaptea în ninsori.Vântul începe să bată cu putere prin sudul ţării, iar noaptea în vest. 

Vineri tot o zi mohorâtă şi cu precipitaţii ce cuprind toată ţară, începând din vest. Vor fi sub formă de ninsoare la munte, mai ales ninsori în zonele submontane şi în Maramureş, mixte în Transilvania şi în special ploi în rest. Pe arii restrânse cantităţile de precipitaţii vor fi mai însemnate. Vântul va prinde putere în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în vest, nord-vest şi centru. În masivele vestice şi sudice, la altitudini mari, temporar, va sufla tare viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada determinând astfel scăderea vizibilităţii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 10 grade

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici