Prognoza pentru următoarele 2 săptămâni: după o încălzire uşoară, vine iar gerul

După o încălzire uşoară la mijlocul acestei săptămâni urmează noi zile cu ger săptămâna viitoare, potrivit prognozei pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

479 afișări
Imaginea articolului Prognoza pentru următoarele 2 săptămâni: după o încălzire uşoară, vine iar gerul

Prognoza pentru următoarele 2 săptămâni: după o încălzire uşoară, vine iar gerul

Banat

Intervalul va fi caracterizat de alternanţe termice semnificative. În prima zi media regională a maximelor va fi de 6 grade, iar a celor minime de -1 - 0 grade, apoi va urma o zi mai rece, în care maximele nu vor mai trece de 2 - 3 grade, iar minimele vor fi în medie de -6 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creştere la peste 10 grade a temperaturilor maxime şi la o medie de 2 - 5 grade pentru valorile minime. Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime în jurul a 2 grade şi minime de -7...-4 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor fi în medie de 6 - 8 grade, iar cele minime de -2 - 0 grade. Temporar vor fi precipitaţii în prima zi a intervalului, în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

Crişana

Intervalul va fi caracterizat de alternanţe termice semnificative. În primele două zile media regională a maximelor va fi de 1 - 3 grade, iar a celor minime va fi mai scăzută în a doua noapte, când vor fi temperaturi de -8...-7 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creştere la peste 10 grade (pe 18 ianuarie) a temperaturilor maxime şi la o medie de 2 - 5 grade pentru valorile minime. Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime de 1 - 2 grade şi minime de -8...-5 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor atinge o medie regională de 5 - 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -2 grade. Temporar vor fi precipitaţii la începutul săptămânii, în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

Transilvania

Intervalul va fi caracterizat de alternanţe termice semnificative. În prima zi media regională a maximelor va fi de 5 grade, iar a celor minime de -2 - 0 grade, apoi va urma o răcire de scurtă durată în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1 - 2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, local va fi ger cu o medie a minimelor de -8 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creştere a temperaturilor maxime până la o medie de 7 - 8 grade şi minime ce vor deveni uşor pozitive în dimineaţa zilei de vineri (19 ianuarie). Ulterior vremea se va răci, astfel încât în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -2 - 0 grade, iar a celor minime de -12....-10 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel că pe timpul zilelor sunt estimate maxime de 2 - 4 grade, iar noaptea valori în general de -5...-3 grade. Temporar vor fi precipitaţii la începutul intervalului, în 19 şi 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

Maramureş

Şi la nivelul acestei regiuni vor fi variaţii termice de la o zi la alta. În prima zi media regională a maximelor va fi de 3 - 4 grade, iar a celor minime de -3...-1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1 - 2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8...-6 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 7 - 8 gade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 2 - 3 gade. Ulterior vremea se va răci, astfel în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -1 - 0 grade, iar a celor minime de -10....-8 grade, însă după această perioadă este probabilă o nouă încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de 3 - 4 grade, iar a celor minime de -4...-2 grade. Temporar vor fi precipitaţii în 15 şi 16 ianuarie şi din nou în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

Moldova

În prima zi media regională a maximelor va fi de 3 - 4 grade, iar a celor minime de -3...-1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1 - 2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8...-6 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 5 - 7 gade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 1 - 2 grade. Perioada 20 – 23 ianuarie, va fi mai rece, cu maxime termice în jurul a -2 grade şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -10...-8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 4 - 5 grade, iar a celor minime de -3...-2 grade. Temporar vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie şi din nou în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

Dobrogea

În prima zi a intervalului, media maximelor va fi de 8 - 9 grade, iar a minimelor de 2 - 3 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci şi se vor înregistra medii ale valorilor diurne de 6 - 7 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -4...-3 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 11 - 12 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 5 - 6 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -6...-5 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 6 - 8 grade, iar a celor minime de -2...0 grade. Temporar vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitaţii va fi în jurul datei de 20 ianuarie.

Muntenia

În prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar a minimelor de -1...0 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci şi se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de 5 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -6 grade. Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii şi astfel, vor fi posibile maxime termice de 9 - 10 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0 - 2 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8 - 9 grade, iar a celor minime de -2...-1 grad. Temporar vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitaţii va fi în jurul datei de 20 ianuarie.

Oltenia

În primele zile ale intervalului, media maximelor va fi de 4 - 6 grade, iar a minimelor, cu variaţii mari de la o noapte la alta, de -7...-1 grad. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi, astfel vor fi posibile maxime termice de 6 - 7 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de -1...0 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -8...-7 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8 - 10 grade, iar a celor minime de -1 - 0 grade. Temporar vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitaţii va fi în intervalul 19 - 21 ianuarie.

La munte

În prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar a minimelor de -9...-8 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci şi se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de -8 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -12 grade. Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii şi astfel, vor fi posibile maxime termice de 3 - 4 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0 - 1 grad. În perioada 20 – 22 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a -8 grade şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -13 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 23 ianuarie, când media maximelor va ajunge la 0 - 1 grad, iar a celor minime de -5...-4 grade. Temporar vor fi precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare în data de 16 ianuarie, apoi în jurul datei de 19 ianuarie şi după 24 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici