Studiu: 7 din 10 români se simt afectaţi de valurile de căldură şi de seceta din ultimul an

Românii declară că se simt ameninţaţi în special de valurile de căldură (43% dintre români), de secetă (25%), furtuni (12%), inundaţii (3%), dar şi de incendiile de vegetaţie (1%).

111 afișări
Imaginea articolului Studiu: 7 din 10 români se simt afectaţi de valurile de căldură şi de seceta din ultimul an

Studiu: 7 din 10 români se simt afectaţi de valurile de căldură şi de seceta din ultimul an

Conform celui mai recent studiu sociologic realizat de IRES la solicitarea UNSAR, pentru al doilea an consecutiv, valurile de căldură înregistrează o dinamică importantă din punct de vedere al efectelor resimţite de români, cu o creştere de 10% faţă de studiul realizat anul trecut.

Pentru a diminua impactul schimbărilor climatice, atât din punct de vedere financiar, cât şi pentru a proteja mediul înconjurător, printre principalele măsuri la care au apelat românii se numără: utilizarea becurilor eficiente energetic (91%), colectarea selectivă a deşeurilor (86%), reciclarea materialelor reutilizabile şi folosirea ambalajelor şi a pungilor biodegradabile (81%).

Achiziţia de electrocasnice cu un consum redus de energie se numără, de asemenea, printre măsurile menţionate de români (79%), alături de izolarea termică a locuinţei (74%), utilizarea metodelor alternative de transport (64%), achiziţia sau utilizarea unei maşini mai puţin poluante (21%), dar şi montarea de panouri solare pe acoperişurile locuinţelor (10%).

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
români,
căldură,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici