Temperatura medie globală, la nivel de impact catastrofal

Lumea a depăşit, în premieră şi pentru scurt timp, limita de încălzire de 2 grade, un depăşit un prag crucial, ceea ce ar putea avea un impact catastrofal asupra planetei, avertizează specialiştii.

522 afișări
Imaginea articolului Temperatura medie globală, la nivel de impact catastrofal

Temperatura medie globală, la nivel de impact catastrofal

Temperatura medie globală de vineri a fost cu peste 2 grade Celsius mai ridicată decât nivelul de dinainte de industrializare, potrivit datelor preliminare distribuite pe platforma X de Samantha Burgess, director adjunct al Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice, cu sediul în Europa.

Pragul a fost depăşit doar temporar şi nu înseamnă că lumea se află într-o stare permanentă de încălzire de peste 2 grade. Totuşi, depăşirea temporară a pragului arată că planeta devine din ce în ce mai fierbinte şi se îndreaptă către o criza climatică de proporţii

„Cea mai bună estimare a noastră este că aceasta a fost prima zi în care temperatura globală a fost cu peste 2°C peste nivelurile 1850-1900 (sau preindustriale), la 2,06°C”, a scris Burgess pe X.

Burgess a mai transmis că temperaturile globale de vineri au fost în medie cu 1,17 grade peste nivelul din perioada 1991-2020, făcând-o cea mai caldă zi de noiembrie din istorie. În comparaţie cu vremurile preindustriale, înainte ca oamenii să înceapă să ardă combustibili fosili pe scară largă şi să modifice climatul natural al Pământului, temperatura este cu 2,06 grade mai caldă.

Datele lui Copernicus sunt preliminare şi este nevoie de mai multe săptămâni pentru a fi confirmate cu alte informaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici