Vremea la început de iarnă. Prognoza meteo pentru luna decembrie. La ce ne putem aştepta de Crăciun?

  • Regimul termic prognozat pentru următoarele patru săptămâni va fi unul mai cald decât în mod normal pentru această perioadă din an.
  • Săptămâna viitoare va fi o excepţie, cu vreme mai friguroasă.
3251 afișări
Imaginea articolului Vremea la început de iarnă. Prognoza meteo pentru luna decembrie. La ce ne putem aştepta de Crăciun?

Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat vineri estimările evoluţiei vremii pentru următoarele patru săptămâni, adică în perioada 30 noiembrie - 24 decembrie.

METEO. Vremea în România - Săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zona versanţilor sudici ai Carpaţilor Meridionali. În restul ţării cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local deficitare în regiunile nord-vestice

METEO. Vremea în România - Săptămâna 7 – 14 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile sudice şi în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

METEO. Vremea în România - Săptămâna 14 – 21 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil uşor excedentar, local, în regiunile sudice.

METEO. Vremea în România - Săptămâna 21 – 28 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întegii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în jumătatea sudică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici