ActiveWatch, către Iohannis: Anticipatele deturnează revolta societăţii şi blochează noile partide

ActiveWatch solicită preşedintelui şi partidelor parlamentare să nu deturneze revolta societăţii faţă de clasa politică şi corupţia sistemică prin organizarea de alegeri parlamentare anticipate, precizând că acestea ar elimina orice şansă pentru partidele noi şi pentru o reformă reală.

581 afișări
Imaginea articolului ActiveWatch, către Iohannis: Anticipatele deturnează revolta societăţii şi blochează noile partide

ActiveWatch, către Iohannis: Anticipatele deturnează revolta societăţii şi blochează noile partide

"În opinia noastră, alegerile anticipate ar consolida statu-quoul politic şi ar elimina şansa candidaturii partidelor noi, respectiv a reprezentanţilor societăţii nereprezentate acum politic, care, în virtutea recentelor modificări ale legii partidelor, ar putea să participe la viitoarele alegeri parlamentare. Având în vedere că legea partidelor a fost modificată în acest an (în luna mai), procesul de formare al acestor partide nu este încă încheiat", se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Reprezentanţii ActiveWatch califică drept cinică propunerea PNL privind organizarea alegerilor înainte de termen şi contrară solicitărilor pieţei. "Acest partid foloseşte revolta populară ca
temei pentru alegerile anticipate pentru a bloca tocmai şansa reformării clasei politice", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, pentru prima dată, va chema vineri la consultările pentru formarea guvernului societatea civilă şi reprezentanţi ai manifestaţilor, precizând că a auzit vocea străzii şi că va ţine cont de solicitările protestatarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici