Video Adrian Năstase şi-a anunţat candidatura la şefia PSD

Adrian Năstase şi-a anunţat, joi, la Consiliul Naţional, candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD, menţionând că am primit multe mesaje de la colegi de partid şi răspunsul său este direct: "Da, candidez la preşedinţia partidului".

22 afișări

Preşedintele CN al PSD a menţionat, în discursul rostit la această reuniune, că, din punctul său de vedere, vremea incertitudinilor a trecut.

El a subliniat că este important să se stabilească direcţia în care merge partidul şi să se înţeleagă ce a fost greşit în perioada care a trecut şi faptul că acum partidul se află sub o presiune enormă, venind din partea lui Traian Băsescu.

Adrian Năstase a mai spus că este nevoie de o democraţie reală, nu de una "condusă prin telecomandă".

"Mulţi mi-au cerut un răspuns clar, direct. Da, candidez la preşedinţia PSD", a spus Năstase, în aplauzele social-democraţilor prezenţi la Consiliul Naţional.

Năstase a susţinut că este important ca PSD să schimbe direcţia, întrucât în ultimii cinci ani a pierdut de cinci ori în competiţiile electorale. El a arătat că tema PSD în acest moment este legată de câştigarea algerilor viitoare şi de redevenirea PSD la statutul de partid puternic.

El a arătat că toţi cei care vor candida la şefia PSD îi sunt apropiaţi, întrucât pe toţi i-a sprijinit, în diverse momente, să intre în PSD. "Am făcut bine, cred că este firesc ca fiecare să se dezvolte, să ajungă la treptele următoare", a spus Năstase.

Năstase a precizat că nu are o miză personală în a candida la preşedinţia PSD, întrucât nu îşi doreşte să mai fie ministru sau premier, nici măcar şef de stat.

El le-a spus social-democraţilor că ştie să formeze echipe, aşa cum a mai făcut, o astfel de echipă - tânără şi competentă - fiind necesară pentru alegerile din 2012.

Năstase a spus că ideea lansată de unii în partid privind o eventuală răzbunare a sa pe colegi, dacă revine la şefia PSD, îl deranjează. "Să fim serioşi. Am făcut greşeli, dar nu din răzbunare. Mă dertanjează aceste legende inoculate în PSD", a spus Năstase.

El a făcut apel la încetarea "şuşotelilor pe la colţuri" şi la evitarea unor înţelegeri între grupuri care încearcă să fie "geambaşi de voturi".

Năstase a mai spus că social-democraţii se află în faţa a două adevăruri: PSD este, pentru prima oară în istoria sa, în opoziţie în două cicluri electorale consecutive, fiind, în acelaşi timp, al doilea partid al ţării.

El a criticat "labilitatea" PSD privind interesele de moment manifestate privind intrarea la guvernare alături de PDL şi a făcut apel ca PSD să nu mai fie o formulă de completare pentru guvernele lui Traian Băsescu.

El a mai arătat că îi preţuieşte pe colegii săi Bogdan Niculescu Duvăz, Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Mircea Geoană, Ion Iliescu şi a adăugat că partidul a rămas tributar formulei de partid comunist sau corupt pentru că unii dintre colegilor săi le-a convenit această situaţie, întrucât doreau să scape de anumiţi adversari din partid.

Năstase a mai spus că nu participă la o competiţie de frumuseţe, întrucât nu crede că ar câştiga, dar nu s-ar da înapoi de la a participa la o competiţie de înţelepciune.

"Vreau să ştiţi că vă iubesc indiferent dacă veţi vota cu mine sau nu. Destinul meu este legat de acest partid. Nu contaţi să plec, dar dacă voi putea să ajut, o voi face cu plăcere", a conchis Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici