Video Adrian Sârbu: Iohannis va petrece un weekend frumos pe plaja din Zanzibar. Nu avem niciun domeniu de interes în Africa. Oportunităţile noastre sunt în România, în Europa

  • Turneul preşedintelui Iohannis în Africa este mai mult o vacanţă deoarece România nu are interese în această parte a lumii.
  • România poate deveni un outsourcer major al Europei în locul Chinei, care va fi privată de producerea unor mărfuri pentru Occident.
  • Ţările în care România ar trebui să exporte nu sunt statele africane, ci SUA, Franţa, Germania, Anglia.
1054 afișări

Hofi: În timp ce Biden şi Xi Jinping împart lumea şi banii la San Francisco, Iohannis îşi continuă turneul african. După vizita cu safari şi dansuri din Kenya, a venit la rând Tanzania. Acolo, Iohannis s-a întâlnit cu doamna preşedinte de acolo, doamna Samia Suluku Sahan, pe care a decorat-o cu Steaua României şi a chemat-o şi pe ea la noi.

Adrian Sârbu: Tu spuneai Mihaela că lângă Tanzania e Zanzibar-ul

Mihaela: Da, mâine, la ora 11, este o întâlnire cu preşedintele de acolo.

Adrian Sârbu: Deci, părerea mea e că dl. Iohannis va petrece un weekend pe plaja din Zanzibar. Sunt câteva staţiuni frumoase acolo, germane, franceze, italiene şi cred că va face nişte eforturi susţinute de acum încolo de integrare a Zanzibar-ului în UE. Sigur în Zanzibar e plajă mai bună decât la Neptun, la vila şi la palatul lui Ceauşescu, unde dl. Iohannis obişnuieşte să îşi petreacă weekend-urile, când e în România.

Mihaela: Care sunt ţările din Africa pe care Klaus Iohannis chiar ar fi trebuit să le viziteze  şi care ne-ar fi adus un aport, că vorbim de câştig economic, de relaţii comerciale, investiţii stretegice

Adrian Sârbu: Ce treabă avem noi cu Africa?

Mihaela: Deci, nu există nicio ţară.

Hofi Eu v-am spus, 2 milioane pe an.

Adrian Sârbu: Nu avem niciun domeniu de interes în Africa. Oportunităţile noastre sunt în România, sunt în Europa unde putem deveni un outsourcer major al Europei în condiţiile în care China va fi privată de un număr de mărfuri pe care le produce pentru Occident, da? Şi pe noi ne interesează în general ţările care au economii puternice de unde putem să obţinem bani. Ce să dăm în Africa? Grâu gratis dă Putin, îl dă mai ieftin ca noi, dă Ucraina. Ce să dăm, lemn? Tractoarele de la Braşov? Nu se mai fac. Noi importăm tractoare. Ce să dăm, Dacii? Păi sunt ale francezilor şi le dau ei în Africa. Au fabrici în Maroc. Toată Africa e plină de Dacii, dar nu sunt făcute la noi, nu sunt ale noastre sau avem şi noi un pic din...  Noi nu avem treabă cu Africa, Mihaela. Avem oportunităţi uriaşe. Unde trebuie să exportăm noi? Unde se chinuie China? În America. Unde trebuie să exportăm? În Germania, în Anglia, în Franţa. Putem, putem enorm.

Fini: Noi nu exportăm suficient în R. Moldova...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici