AFP: Germania adoptă un plan de salvare fără precedent de la Al Doilea Război Mondial încoace

  • Germania ar putea adopta luni un plan de salvare de 822 miliarde euro
  • Scopul este contracararea crizei provocate de pandemia de coronavirus
  • Germania are cea mai puternică economie din Europa
52567 afișări
Imaginea articolului AFP: Germania adoptă un plan de salvare fără precedent de la Al Doilea Război Mondial încoace

AFP: Germania adoptă un plan de salvare fără precedent de la Al Doilea Război Mondial încoace

Germania intenţionează să adopte luni un plan de salvare/ajutorare economică fără precedent în ultimii 75 de ani pentru a contracara criza provocată de pandemia de coronavirus, relatează AFP.
 
Sursa citata notează că proiectul de lege aflat deocamdată în stadiul de draft prevede punerea la dispoziţie a unei sume de 822 miliarde de euro ca împrumuturi, cu scopul de a ajuta intreprinderile şi salariaţii să facă faţă consecintelor economice care se vor resimţi după criza COVID-19.
 
Din 2013, economia germană a fost foarte strictă în privinţa planificării bugetare şi nu a împrumutat bani sub această formă.
 
Pentru început, Germania intenţionează să facă o injecţie de 156 miliarde euro, autorităţile fiind dispuse la o reglementare bugetară care prevede încadrarea PIB-ului într-un deficit de maximum 0,35%.
 
În urmă cu o săptămână, oficialii de la Berlin au mai anunţat un plan de finanţare în valoare de 550 miliarde euro, însă acum plafonul a fost crescut cu aproape 300 miliarde.
 
În Germania sunt 16.000 cazuri de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. 47 oameni au murit până acum.

Preşedintele Băncii Centrale din Germania: "Recesiunea este inevitabilă"

Într-un interviu acordat Die Welt, Jens Weidmann, preşedintele Bundesbank, a afirmat că o recesiune este de acum inevitabilă şi că autorităţile trebuie să acţioneze rapid.

Germania ar putea apela la naţionalizări parţiale

APF mai scrie că o mare parte a fondurilor destinate susţinerii economiei, 600 miliarde euro, sunt destinate Fondului de Salvare a Marilor Intreprinderi. Dacă măsurile se vor dovedi a fi insuficiente, statul va lua în calcul naţionalizarea parţială a unor companii, respectiv a celor care ar putea fi în pericol de faliment. Germania a aplicat măsuri similare în timpul crizei din 2008/09.
 
Acum, una dintre marile companii care ar putea ajunge în situaţia menţionată este Lufthansa, una dintre cele mai mari companii aviatice din lume, care are în acest moment flota oprită la sol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici