ALDE: Starea de alertă nu se justifică pentru jumătate din judeţele ţării. Legea e improvizată

  • Deputaţii ALDE nu votează proiectul de instituire a stării de urgenţă
  • Vosganian: Starea de alertă nu se justifică pentru jumătate din judeţele ţării
  • Vosganian: Legea e conjuncturală şi improvizată
2966 afișări
Imaginea articolului ALDE: Starea de alertă nu se justifică pentru jumătate din judeţele ţării. Legea e improvizată

ALDE: Starea de alertă nu se justifică pentru jumătate din judeţele ţării. Legea e improvizată

ALDE nu votează legea de instituire a stării de alertă. Purtătorul de cuvânt al partidului, Varujan Vosganian, a declarat în plenul Camerei Deputaţilor că starea de alertă nu se justifică pentru mai bine de jumătate dintre judeţele de pe teritoriul României. 

„Noi nu credem că e nevoie de o stare de alertă pe întreg teritoriul ţării. Dacă evaluăm datele Grupului de Comunicare Strategică în ceea ce priveşte numărul de decese şi de contaminări pe fiecare judeţ, concluzia este că în cel puţin jumătate dintre judeţele ţării, starea de alertă nu se justifică. Dacă starea de alertă nu se justifică pe întreg teritoriul ţării, nu se justifică nicio lege”, a spus Vosganian, în plenul Camerei Deputaţilor.
 
ALDE consideră că legea de instituire a stării de alertă a venit târziu şi este una improvizată.
 
„Noi nu votăm această lege pentru că a venit târziu, cu consecinţe neplăcute asupra calităţii actului legislativ. Această lege este conjuncturală şi improvizată. În scurt timp va trebui să elaborăm o lege reală privind situaţiile de urgenţă şi managementul lor. Guvernul nu a înţeles nimic din decizia CCR care vorbea de neconstituţionalitatea actelor administrative adăugate la lege”, a subliniat Vosganian.
 
Acesta susţine că românii ar trebui să fie optimişti, deoarece încheierea epidemiei de covid-19 ar însemna un nou început.
 
Camera Deputaţilor dezbate şi votează la această oră proiectul de instituire a stării de alertă pe teritoriul României. Proiectul iniţiat introdus de Guvern a fost modificat, astfel că din 15 mai vei putea ieşi la cumpărături în spaţii comerciale mai mici de 15.000 de mp. Totodată, PNL a cerut ca starea de alertă să aibă efecte imediat după publicarea în Monitorul Oficial, deşi legea prevede că ar trebui să intre în vigoare abia după trei zile de la publicarea în MO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici