ALEGERI LOCALE 2012: Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, candidatul UDMR pentru Primăria Oradea

Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila va fi candidatul UDMR pentru funcţia de primar al municipiului Oradea, în timp ce pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor ar urma să candideze din partea Uniunii directorul general al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri Oradea, Pasztor Sandor.

532 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, candidatul UDMR pentru Primăria Oradea

Cseke Attila (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Termenul de depunere a solicitărilor pentru candidaturi a expirat, joi, în cadrul UDMR Bihor, singurii care şi-au exprimat intenţia pentru a fi nominalizaţi drept candidaţi la Primăria Oradea şi CJ BIhor fiind fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila şi şeful ABA Crişuri, Pasztor Sandor.

"Astăzi (joi - n.r.), la ora 16.00, a expirat termenul limită pentru depunerea opţiunilor de candidaturi. La Primăria Oradea, singura opţiune şi-a exprimat-o domnul Cseke Attila, care este şi dorit de organizaţie. Pentru Consiliul Judeţean, conform unei hotărâri a organizaţiei adoptate cu câteva luni în urmă, s-a decis fie să candideze domnul Kiss Alexandru, preşedintele UDMR Bihor, fie o altă persoană pe care dânsul o va nominaliza", a declarat preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.

Cseke a afirmat că îşi doreşte funcţia de primar atât pentru a-şi valorifica experienţa acumulată, cât şi pentru că are un proiect pe care speră să îl pună în aplicare dacă va fi ales.

"Cred că am o experienţă, atât în administraţia publică locală (Cseke a fost consilier local între anii 2004-2006 - n.r.), cât şi în administraţia centrală, iar eu cred că această experienţă merită valorificată. Pe de altă parte, Oradea este şi oraşul meu şi cred că merită mai mult decât a avut în mandatele care au fost până acum. Eu am şi o viziune despre ceea ce trebuie să fie Oradea, pentru că totuşi este cel mai mare oraş din vestul ţării, cea mai importantă poartă de comunicare cu Occidentul, iar potenţialul este foarte mare", a declarat Cseke.

În ce priveşte candidatul la CJ Bihor, preşedintele filialei UDMR, Alexandru Kiss, l-a nominalizat pe Pasztor Sandor, directorul general al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri Oradea, singurul care şi-a exprimat opţiunea de a fi nominalizat oficial drept candidat la şefia CJ.

"În contextul hotărârii de anul trecut, domnul preşedinte Kiss l-a nominalizat să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor pe domnul Pasztor Sandor", a spus Szabo Odon.

Pasztor Sandor a declarat că în cursul dimineţii a avut, la sediul UDMR Bihor, o întâlnire cu primarii şi viceprimarii organizaţiei, iar la reuniune s-a discutat candidatura sa, astfel încât sâmbătă să fie votată oficial, în Adunarea Generală a UDMR Bihor, care are 700 de membri.

"Azi (joi - n.r.) am avut întâlnirea cu primarii şi viceprimarii din tot judeţul, ca să aflăm părerea lor, şi am stabilit că sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni ai UDMR Bihor, voi cere votul pentru a fi desemnat candidat oficial. Până atunci, trebuie să strâng 1.800 de semnături de la membrii UDMR Bihor", a declarat Pasztor, precizând că, până joi, nimeni altcineva din cadrul UDMR Bihor nu şi-a mai manifestat intenţia de a candida la şefia CJ.

În ultimii 12 ani, pentru funcţia de primar al municipiului Oradea a candidat, din partea UDMR, aceeaşi persoană - Rozalia Biro, viceprimar aflat la al treilea mandat, în legătură cu care ANI a sesizat DNA pentru incompatibilitate şi conflict de interese, întrucât, în urmă cu cinci ani, ar fi semnat din partea municipalităţii un contract de închiriere a unei clădiri din centrul oraşului pentru o fundaţie din a cărei conducere face parte.

Pentru şefia Consiliului Judeţean Bihor, la precedentele alegeri a candidat din partea UDMR preşedintele organizaţiei, Alexandru Kiss, în prezent vicepreşedinte al CJ. El a mai fost preşedinte al CJ între anii 2004-2008 şi vicepreşedinte între 2000-2004.

Până în prezent, la Primăria Oradea şi-au mai anunţat candidaturile liberalul Ilie Bolojan, primarul municipiului, din partea USL, şi democrat-liberalul Mihai Groza, fost viceprimar.

La şefia CJ Bihor şi-au mai anunţat candidaturile liberalul Cornel Popa, fost deputat între anii 2000-2008, iar din 2008 senator, care va reprezenta USL Bihor, preşedintele CJ, Radu Ţîrle, fost senator între 2004-2008, ales în 2008 la conducerea CJ Bihor ca membru PNL, dar care acum candidează din partea PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici