ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Efectul campaniei electorale. Plenul Senatului, suspendat din cauza absenteismului

Şedinţa de plen de luni a Senatului a fost suspendată de social-democratul Ioan Chelaru din lipsă de cvorum, doar 61 din totalul de 155 de senatori fiind prezenţi în sală.

614 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Efectul campaniei electorale. Plenul Senatului, suspendat din cauza absenteismului

ALEGERI 2016. Efectul campaniei electorale: Plenul Senatului, suspendat din cauza absenteismului (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru, a anunţat iniţial o prezenţă de 72 de senatori prezenţi, aceştia ridicându-şi cartelele de vot de la secretariatul tehnic. Când a verificat, prin sistemul de vot, prezenţa, iniţial au răspuns 55 de parlamentari, iar, ulterior, la reverificare, doar 61 au răspuns apelului, Ioan Chelaru suspendând şedinţa de plen.

Pe ordinea de zi a plenului de luni figurau 41 de iniţiative legislative. Printre acestea, un proiect care prevede ca de la 1 ianuarie 2017 punctul de pensie să fie 40% din salariul mediu brut, urmând ca la 1 iulie 2017 să ajungă la 45% din salariul mediu brut.

De asemenea, senatorii urmau să fie informaţi de adoptarea tacită a nu mai puţin de 27 de proiecte de lege şi iniţiative legislative.

Înaintea plenului, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului, Ioan Chelaru a fost întrebat care ar fi cauza absenteismului, el a răspuns că unii dintre senatori au intrat în campanie, alţii au alte activităţi, în timp ce unii senatori au renunţat deja la activitate, nemaifiind susţinuţi pentru un nou mandat.

''Cu părere de rău, vă spune un parlamentar cu experienţă, în general se mai întâmplă la sfârşitul mandatului să constatăm că din lipsă de cvorum sau din lipsă de activitate sau poate unii din colegi deja sunt în campanie electorală... Nu vreau să justific pe nimeni, fiecare coleg îşi justifică în faţa propriului electorat activitatea'', a declarat Chelaru.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici