Aleşii PSD deschid ARIILE PROTEJATE pentru vehicule în scop sportiv

În ariile naturale protejate va fi permis accesul autovehiculelor, motocicletelor, ATV-urilor sau mopedelor pentru recreere, sport sau turism, cu acordul structurii de administrare sau a custodelui ariei, potrivit unui proiect de lege semnat de un grup de senatori PSD şi un reprezentant al UNPR.

2074 afişări
Imaginea articolului Aleşii PSD deschid ARIILE PROTEJATE pentru vehicule în scop sportiv

Aleşii PSD deschid ariile protejate pentru vehicule în scop sportiv, de recreere, turism

"Accesul public pe suprafaţa ariilor naturale protejate este interzis, cu excepţia circulaţiei cu orice mijloc de transport în situaţii de urgenţă generate de calamităţi, accidente de orice natură, precum şi cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede, în vederea organizării de activităţi sportive sub egida federaţiilor de resort, de recreere şi turism, cu acordul structurii de administrarea a ariei naturale protejate sau a custodelui, după caz", prevede iniţiativa legislativă semnată de senatorul PSD Viorel Arcaş aflată în dezbatere publică la Senat.

Forma actuală a articolului pe care parlamentarii vor să îl modifice prevede că ''pe suprafaţa ariilor naturale protejate este interzis accesul cu mijloace motorizate care utilizează carburanţi fosili în scopul practicării de sporturi, cu excepţia drumurilor permise accesului public''.

Pe proiectul de lege şi-au pus semnătura 27 de senatori PSD şi unul al UNPR.

Iniţiatorii prevăd exceptarea de la amendare a activităţilor sportive cu mijloace motorizate dacă există acordul autorităţilor. Astfel, va fi considerată contravenţie încălcarea ''obligaţiei de a nu intra pe suprafaţa ariilor naturale protejate şi de a nu practica sporturi în afara drumurilor permise accesului public cu mijloace motorizate bazate pe folosirea combustibililor fosili, cu excepţia activităţilor sportive autorizate de structura de administrare a ariei naturale protejate sau de custode, după caz''.

Iniţiatorii motivează necesitatea schimbării legislative prin notorietatea competiţiei de hard enduro de la Sibiu, Red Bull Romaniancs, care "a fost comparată cu celebra manifestare sportivă Paris-Dakar pentru America de Sud", după cum scrie senatorul PSD Viorel Arcaş în expunerea de motive.

"Din această perspectivă, organizarea şi susţinerea oricărei competiţii sportive, fie şi de mare anvergură, presupun respectarea tuturor prevederilor legale în ceea ce priveşte protecţia mediului, respectiv a actelor de reglementare: aviz de mediu, acord de mediu, aviz Natura 2000, autorizaţie de mediu, autorizaţie privind emisiile de gaze cu efect de seră etc", mai susţine el, spunând că din această cauză trebuie modificate prevederile privind protecţia mediului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici