Alexandru Coita a demisionat din funcţia de consilier onorific în Guvern

Alexandru Coita a anunţat, luni seara pe Facebook, că i-a transmis premierului Viorica Dăncilă demisia din funcţia de consilier onorific. El a explicat că a luat decizia fiindcă vrea să evite angajarea Guvernului în anumite opinii şi puncte de vedere pe care le-ar putea exprima în spaţiul public.

3021 afișări
Imaginea articolului Alexandru Coita a demisionat din funcţia de consilier onorific în Guvern

Alexandru Coita i-a transmis premierului demisia sa din funcţia de consilier onorofic în Guvern

„Am transmis în această seară doamnei prim-ministru demisia mea din funcţia de consilier onorific. Redau mai jos textul respectiv şi cu această ocazie închei orice speculaţii pe această temă. Vreau să vă mulţumesc pentru susţinerea extraordinară exprimată în toată această perioadă şi să vă asigur că nu este vorba de un sfârşit, ci de un început. Continuăm!”, a scris Alexandru Coita, luni, pe Facebook

Redăm integral scrisoarea postată pe reţeaua de socializare de către Alexandru Ion Coita:

„Stimată doamnă prim-ministru Dăncilă,

Exprimându-mi aprecierea pentru încrederea acordată prin numirea în funcţia de consilier onorific al prim-ministrului României, ţinând cont că aceasta a dat naştere la multe speculaţii în mediul public, şi având în vedere principiul deplinei transparenţe în raport cu cetăţenii acestei ţări, mă simt nevoit să vă aduc la cunoştinţă următoarele aspecte pe care le voi detalia în cele ce urmează.

Cunoscând faptul că această decizie a fost luată fără să fi convenit în prealabil acest lucru, în urma unei discuţii directe, am ales totuşi să aştept o întrevedere clarificatoare pentru a vedea în ce măsură rolul pe care mi l-aţi acordat poate fi corelat cu proiecte concrete în beneficiul românilor.

În condiţiile de faţă, ţinând cont de imperativul menţinerii integrităţii mele şi necesitatea evitării angajării Guvernului României în anumite opinii şi puncte de vedere pe care le pot exprima în spaţiul public, vă aduc la cunoştinţă că mă aflu în imposibilitatea de a accepta această funcţie, ca atare, vă rog să primiţi demisia mea, ca un gest de normalitate şi de respect faţă de cetăţenii acestei ţări.

Insist ca această demisie să nu fie percepută ca un gest de ostilitate sau de partizanat faţă de o formaţiune politică sau alta. Este o decizie personală care ilustrează conduita pe care mi-o doresc în raport cu cetăţenii acestei ţări. Vă rog să primiţi, doamna prim-ministru, expresia celor mai sincere urări de succes în proiectele pe care le derulaţi în beneficiul acestei ţări, din înalta demnitate pe care o ocupaţi în statul român”.

Pe 12 august, premierul Viorica Dăncilă l-a desemnat consilier onorific pe Alexandru Ion Coita, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, activitatea acestuia fiind neremunerată.

Taguri:
coita,
demisie,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici