Alfred Simonis anunţă că PSD Timiş l-a invitat pe Sorin Grindeanu în partid / Reacţia fostului premier: „O să mă gândesc foarte serios”

Alfred Simonis a declarat, pentru MEDIAFAX, că Sorin Grindeanu a participat joi la o şedinţă extinsă a organizaţiei şi că filiala i-a adresat invitaţia de a se reîntoarce în partid. Actualul şef al ANCOM nu a oferit un răspuns tranşant, însă nici nu a refuzat, a adăugat liderul PSD Timiş.

862 afișări
Imaginea articolului Alfred Simonis anunţă că PSD Timiş l-a invitat pe Sorin Grindeanu în partid / Reacţia fostului premier: „O să mă gândesc foarte serios”

Simonis susţine că PSD Timiş l-a invitat pe Grindeanu în partid

„L-am invitat (pe Sorin Grindeanu - n.r.) la şedinţa de final de an a PSD Timiş. În prima parte am avut nişte măsuri organizatorice. Am numit un preşedinte executiv şi un secretar executiv. Iar în a doua parte am avut o şedinţă de CEx lărgită cu biroul de la Tineret, de la doamne şi de la pensionari, şedinţă la care a participat şi domnul Grindeanu. Ne-a făcut plăcere. A fost emoţionat. A fost binevenit. Organizaţia i-a făcut invitaţia de a se reînscrie în partid când doreşte şi de a candida la Congresul din februarie al partidului, pentru că au considerat colegii mei că este nevoie de oameni de talia lui Sorin Grindeanu în conducerea naţională a partidului”, a afirmat Alfred Simonis, joi, pentru MEDIAFAX, întrebat despre cum a decurs reuniunea la PSD Timiş la care a participat şi Sorin Grindeanu.

Întrebat ce răspuns a oferit Sorin Grideanu la invitaţia lansată de PSD Timiş, Alfred Simonis a explicat că fostul premier nu a spus nimic tranşant, însă organizaţia l-ar susţine pentru orice funcţie ar dori să candideze.

„Nu a spus nimic, nici că vrea, nici că nu vrea. A fost bucuros de primirea pe care i-am făcut-o. Nu a zis nimic tranşant, nici că da, nici că nu. Noi i-am făcut oferta de a îl susţine, indiferent pentru ce candidează. PSD Timiş îl va susţine. Rămâne ca dumnealui să evalueze şansele, să îşi facă nişte calcule şi să ia cea mai bună decizie pentru dânsul”, a conchis Simonis.

La începutul acestei luni, liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu afirma că Sorin Grideanu şi Marian Neacşu, actual vicepreşedinte al ANRE, au fost excluşi abuziv din partid, iar dacă vor să se întoarcă atunci aceştia sunt bineveniţi.

Grindeanu, despre posibilitatea reînscrierii în PSD: O să mă gândesc foarte serios

Sorin Grindeanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că se va gândi „foarte serios” la invitaţia de a se reîntoarce în partid, lansată de PSD Timiş. Şeful ANCOM a precizat că, în februarie, Congresul trebuie să fie nu despre funcţii ci despre ce vrea să facă formaţiunea ca să redevină „motorul” care a fost.

„Eu de doi ani şi jumătate nu am mai fost în sediul PSD Timiş. Pe mine m-a onorat invitaţia lor. M-am dus şi pentru a îmi arăta mulţumirea mea pentru oamenii care au fost alături de mine acum doi ani şi jumătate. PSD Timiş, acum doi ani şi jumătate, a fost probabil prima organizaţie care a tras un semnal de alarmă şi a spus că PSD ar trebui să se reîntoarcă la o cale corectă, că PSD poate şi-a uitat menirea şi că ar trebui respectată democraţia internă de partid. Probabil că asta au vrut şi astăzi să îmi transmită foştii mei colegi. Am fost destul de emoţionat. Aş face o recomandare conducerii centrale a partidului. Să ţină cont de organizaţia din Timiş pentru că este o filială cu personalitate şi care a avut tăria să spună «stop». Era timpul să se spună «stop» şi poate că istoria era cu totul alta astăzi”, a afirmat Sorin Grideanu, joi pentru MEDIAFAX.

Acesta a precizat că funcţia de conducere a ANCOM nu îi permite să fie membru de partid.

„Eu sunt în acest moment preşedinte la ANCOM. Asta nu îmi dă dreptul să fiu membru de partid. Ar fi o incompatibilitate. Îmi place mult ceea ce fac acolo. Am reuşit, împreună cu colegii de acolo, să stabilizăm un pic această Autoritate”, a completat Grideanu.

Întrebat dacă este o variantă renunţarea la şefia ANCOM în favoarea unei reînscrieri în PSD şi ulterior a unei candidaturi la Congresul din februarie, el a spus că se va gândi la această opţiune. Fostul premier a adăugat că, din experienţa sa, funcţiile sunt trecătoare.

„O să mă gândesc foarte serios în aceste zile de sărbători. Le-am spus şi foştilor mei colegi în lasă că, din perspectiva mea, Congresul din februarie nu ar trebui să fie despre cine, ci ar trebui să fie despre ce vrea să facă PSD. Cum să ajungă să se reconecteze cu membri de partid, să se reapropie de cetăţeni, să repună în funcţiune ceea ce de fapt a dat forţa PSD-ului în 30 de ani şi anume acea armată nevăzută de simplii membri. Dincolo de orice, am văzut văzut multe şi am fost în multe funcţii. Funcţiile sunt trecătoare. Dacă aş face acest pas, cea mai importantă calitate pe care aş avea-o ar fi cea de membru. Prin toate experienţele prin care am trecut, cel puţin în ultimii ani, chiar realizez că aceste funcţii sunt trecătoare”, a explicat Sorin Grindeanu.

Chestionat de MEDIAFAX cum comentează intenţia lui Marcel Ciolacu de a candida la şefia PSD şi a Gabrielei Firea la cea de preşedinte executiv al PSD, actualul şef al ANCOM a ţinut să mulţumească conducerii interimare a partidului pentru repetatele invitaţii de a reveni în echipa formaţiunii.

„Ţin să le mulţumesc celor din conducerea interimară pentru repetatele invitaţii de a reveni în echipă. Atât domnul Ciolacu, cât şi domnul Stănescu mi-au tot adresa mie şi altor foşti colegi invitaţia de a reveni. E un pas pe care, dacă o să îl fac, o să vreau să îl fac ştiind foarte bine încotro se îndreaptă PSD şi asta înseamnă inclusiv ce spuneam mai devreme. Să mă uit foarte atent ce va însemna acest Congres, despre ce va fi vorba în acest Congres dincolo de competiţii, mi se par mai puţin importante, şi direcţia pe care o apucă PSD”, a subliniat Grindeanu.

El a adăugat că PSD „trebuie să redevină acel motor care a fost”.

„Motorul care a dus la integrarea Românie în NATO, în UE şi care a făcut foarte multe lucruri bune. PSD trebuie să îşi dea seama de ce înseamnă social-democraţie modernă, europeană, trebuie să se reconecteze la aceste valori europene, trebuie să îşi redeschidă porţile. Toate aceste lucruri nu pot fi făcute decât într-un dialog permanent cu simplii membri, pentru că de aici vine forţa PSD. Când aceste lucruri vor fi îndeplinite, sigur eu nu am ascuns niciodată că sunt om de stânga. Inima mea rămâne aproape de PSD şi atunci chiar va fi o alegere extrem de simplă şi anume mă voi reîntoarce”, a conchis Grindeanu.

Reacţia vine în contextul în care Sorin Grindeanu a participat, joi, la o şedinţă extinsă a organizaţiei PSD Timiş, ocazie cu care foştii colegi de partid i-au adresat invitaţia de a se reînscrie în formaţiune, a anunţat liderul filialei din Timiş, Alfred Simonis.

În anul 2017, fostul premier Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD. Acesta conducea organizaţia social-democrată din Timiş. În noiembrie 2017, el a fost numit în funcţia de preşedinte al ANCOM. Mandatul său expiră în anul 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici