Alfred Simonis, preşedintele Camerei Deputaţilor: Lucrurile nu trebuie să escaladeze în Orientul Mijlociu

  • Regimurile totalitare au o manifestare din ce în ce mai agresivă şi încearcă să impună noi societăţi, pe bază de agresivitate, declară la RFI preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.
  • Reacţia sa vine după ce Iranul a atacat Israelul cu trei sute de drone şi rachete.
153 afișări
Imaginea articolului Alfred Simonis, preşedintele Camerei Deputaţilor: Lucrurile nu trebuie să escaladeze în Orientul Mijlociu

Alfred Simonis, preşedintele Camerei Deputaţilor: Lucrurile nu trebuie să escaladeze în Orientul Mijlociu

Alfred Simonis priveşte situaţia din Orientul Mijlociu „cu îngrijorare”.

„Regimurile totalitare au o manifestare din ce în ce mai agresivă şi încearcă să impună noi societăţi, pe bază de agresivitate şi de astfel de acţiuni. Eu am fost, cred, primul şef de Parlament, de Cameră, din Europa, care s-a deplasat în Israel, după atacurile din 7 octombrie, atacurile Hamas în Israel”, adaugă Simonis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor spune că „e o situaţie complicată, lucrurile nu trebuie să escaladeze”.

„Mă bucură faptul că intelligence-ul american şi european, occidental, democratic, a dejucat mare parte din acest atac al Iranului, pentru că marea majoritate a rachetelor au fost interceptate. Privim cu îngrijorare. Cred că Europa şi lumea nu-şi mai permite, mai ales zona respectivă, un nou război, aşa că toţi actorii trebuie să se pună la masă şi să încerce să găsească soluţia, prin care nu mai există bombe, nu mai există morţi şi nu mai există victime”, încheie Simonis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici