Ambasada Austriei despre documentul făcut public: Nu reprezintă poziţie oficială

Ambasada Austriei regretă profund faptul că "un document atribuit ambasadei" cu privire la întrevederea preşedintelui României cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti a fost făcut public şi a iniţiat o anchetă în acest caz, informează un comunicat al reprezentanţei diplomatice.

24 afișări
Imaginea articolului Ambasada Austriei despre documentul făcut public: Nu reprezintă poziţie oficială

Ambasada Austriei despre documentul făcut public: Nu reprezintă poziţie oficială (Imagine: Mediafax Foto)

"Ambasada Austriei regretă profund faptul că un document atribuit ambasadei cu privire la o întrevedere a domnului preşedinte al României cu ambasadorii statelor UE a fost făcut public. Autorităţile austriece au iniţiat o anchetă în acest caz şi vor întreprinde totţi paşii necesari clarificării", se arată în comunicatul remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX

Reprezentanţa diplomatică, aminteşte, în acest context, că "întocmirea rapoartelor asupra unor convorbiri şi contacte ale ambasadei are caracter intern şi nu reprezintă poziţia oficială austriacă".

De asemenea, Ambasada Austriei subliniază caracterul execelent al relaţiilor bilaterale, care au dobândit o nouă dimensiune după aderarea României la UE.

Un raport intern al Ambasadei Austriei, citat de Realitatea TV, relata că, la întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti, Traian Băsescu ar fi spus că va lua o decizie privind candidatura sa la prezidenţiale abia în septembrie, în funcţie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregătit drept candidat de rezervă al PDL.

Premierul Emil Boc a evitat, duminică, la Timişoara, să facă precizări legate de informaţiile privind posibilitatea ca el să fie candidat de rezervă al PDL pentru prezidenţiale, spunând că preocupările partidului sunt legate de criză, şi nu de acest fel de "insinuări".

La rândul său, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, tot la Timişoara, că informaţiile privind numirea lui Emil Boc ca rezervă pentru alegerile prezidenţiale reprezintă "o intoxicare", adăugând că dacă PDL ar fi avut o astfel de strategie ea nu ar fi fost publică.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, referitor la informaţiile privind desemnarea lui Boc ca şi candidat de rezervă al PDL pentru Cotroceni, că ar putea fi vorba despre "o făcătură de tipul celei folosite în 2004, când Stolojan a fost înlocuit cu Băsescu în cursa pentru alegerile prezidenţiale".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la Focşani, că nu este interesat de scenariile privind retragerea lui Traian Băsescu din cursa pentru prezidenţiale şi rezervele PDL, menţionând că nu le comentează şi nici nu se întreabă de ce, pe motiv că nu e psihiatrul preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici