Ambasada României la Roma a cerut MAE italian schimbarea limbajului

Ambasada României la Roma a trimis scrisori prefecţilor şi primarilor din zonele unde s-au înregistrat agresiuni asupra românilor şi a semnalat MAE italian violenţele şi atitudinile discriminatorii şi xenofobe faţă de români, cerând schimbarea limbaj inclusiv la nivel politic.

259 afișări
Imaginea articolului Ambasada României la Roma a cerut MAE italian schimbarea limbajului

Ambasadorul României la Roma, Răzvan Rusu (Imagine: Mediafax Foto)

Ministerul Afacerilor Externe, a comunicat, luni, la solicitarea MEDIAFAX, că atât la nivelul Centralei, cât şi la nivelul misiunilor diplomatice din Italia, a avut o serie de iniţiative politico-diplomatice care să permită reducerea comportamentelor xenofobe şi discriminatorii şi a atacurilor asupra românilor din Italia.

"Ambasada României la Roma a semnalat Ministerului Afacerilor Externe italian cazurile de violenţă şi atitudinile discriminatorii şi xenofobe la adresa întregii comunităţi româneşti din Italia, solicitând prevenirea unor astfel de situaţii şi schimbarea limbajului, inclusiv la nivel politic", precizează MAE român.

De asemenea, potrivit sursei citate, ambasada a transmis scrisori prefecţilor şi primarilor din zonele unde s-au înregistrat agresiuni asupra românilor (Guidonia) şi din zonele în care există o numeroasă comunitate de români, prin care s-au solicitat măsuri care să permită evitarea unor atacuri la adresa cetăţenilor români şi protejarea acestora.

În acest moment, pentru MAE este o prioritate prevenirea escaladării situaţiei şi eliminarea agresivităţii şi a discriminării la adresa românilor din Italia.

De aceea, atât în Centrală, cât şi la misiuni, evoluţiile din Italia vor fi urmărite îndeaproape, acţiunile MAE fiind decise în funcţie de evoluţiile din teren, conchide sursa citată.

Citeşte şi

Barul unor români din Roma, atacat cu o bombă artizanală

Doi adolescenţi italieni au agresat trei băieţi pentru că erau români

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici