Ambasadorul Elveţiei: Când mi se spune despre România că nu este o ţară serioasă, mă enervez

Ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, Jean-Hubert Lebet, a declarat, joi, că se enervează de fiecare dată când cineva îi spune că România nu este o ţară serioasă, în condiţiile în care aici a auzit, pentru prima dată în 32 de ani de diplomaţie, că nu sunt probleme cu proiectele finanţate.

1235 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Elveţiei: Când mi se spune despre România că nu este o ţară serioasă, mă enervez

Jean-Hubert Lebet (Imagine: Victor Ciupuliga / Mediafax Foto)

Lebet a participat, joi, la prezentarea unui studiu privind sistemul de pensii, finanţat de Ambasada Elveţiei, el precizând că ţara sa, prin programul de cooperare Elveţia - România, contribuie cu 181 de milioane de fraci, pe care îi oferă societăţii civile pentru diverse proiecte.

"Marele program de cooperare Elveţia- România, prin care noi finanţăm aproape 250 de proiecte, nu a înregistrat nicio problemă. Zero probleme. De ce? Pentru că lucrăm cu parteneri serioşi. Când aud că mi se spune despre România că nu este o ţară serioasă, mă enervez. Sunt 32 de ani de când sunt în această carieră de diplomat, este prima dată când aud că nu sunt probleme în derularea unor proiecte, şi s-a întâmplat aici, în România", a spus ambasadorul.

Referindu-se la sistemul de pensii, Jean-Hubert Lebet a declarat că Elveţia, care este o ţară bogată, cu o experienţă vastă în domeniu, are mereu probleme cu finanţarea sistemului de pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici