Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la MAE în legătură cu decesul politicianului rus de opoziţie Alexei Navalnîi.

891 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE

Sursa foto: Facebook

Din dispoziţia ministrului Luminiţa Odobescu, miercuri, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul MAE în legătură cu decesul subit în închisoare al politicianului rus de opoziţie Alexei Navalnîi.

„Reprezentantul MAE a subliniat că răspunderea pentru moartea lui Alexei Navalnîi revine exclusiv autorităţilor ruse. A evidenţiat nevoia unei investigaţii transparente, independente, cuprinzătoare cu privire la circumstanţele în care s-a produs decesul. A menţionat obligaţia morală a autorităţilor ruse de a transmite neîntârziat trupul neînsufleţit al lui Alexei Navalnîi familiei acestuia”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Conform acestuia, convocarea ambasadorului rus „reflectă poziţia consecventă a României de condamnare a încălcărilor masive şi sistematice ale drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale în Federaţia Rusă, respectiv solicitările de respectare de către Federaţia Rusă a angajamentelor asumate la nivel internaţional în acest domeniu”.

Disidentul a murit din motive necunoscute săptămâna trecută. Cadavrul nu a fost eliberat până acum în ciuda demersurilor făcute de familie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici