Ambasadorul SUA în România: În lupta anticorupţie este bine să ai un sistem judiciar independent şi un Guvern curat

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat, joi, că pentru a putea combate corupţia este nevoie de un sistem judiciar independent şi de un Guvern curat, precizând că nicio ţară nu este imună la fenomenul corupţiei.

662 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA în România: În lupta anticorupţie este bine să ai un sistem judiciar independent şi un Guvern curat

Ambasadorul SUA în România: În lupta anticorupţie este bine să ai un sistem judiciar independent şi un Guvern curat

„Nicio societate nu este imună la asta, nicio o ţară nu este imună de la corupţie. (...) În lupta împotriva corupţie este bineînţeles să ai un sistem judiciar independent, un efort intens al procuraturii, însă instanţele singure nu pot cuceri corupţia. Este de mare ajutor să ai un Guvern curat. Experimente au fost încercate în jurul lumii de a face guverne în care este dificil să ai activităţi corupte, dar chiar şi acelea tind să dea greş. Ceea ce este extrem de important este un efort civic de a lupta împotriva corupţiei, atât prin organizaţiile neguvernamentale, sprijin din sectorul privat, al companiilor şi, în cele din urmă este important ca cetăţenii, la nivel individual, să fie motivaţi de valori precum democraţia, libertatea şi statul de drept sunt activi în lupta anticorupţie”, a declarat Hans Klemm, în cadrul unui concurs organizat de Ambasada SUA în România, cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Corupţiei.

Klemm a afirmat că şi SUA se confruntă cu fenomenul corupţiei, ambasadorul american oferind şi un exemplu în acest sens.

„Venind pe drum încoace tocmai citeam un articol despre un congresman din San Diego, care în prezent este anchetat de FBI pentru încălcarea finanţării campaniei electorale şi un lucru despre domnul Hunter (Duncan Hunter – n.r.), care ar putea să vă fie familiar, este că în ciuda acestei presupuse încălcări, în ciuda punerii sub acuzare a domnului Hunter şi soţia sa, a fost reales în Congres, într-unul dintre districtele din California, în luna noiembrie a anului trecut. Deci astfel de lucruri se întâmplă nu doar în alte ţări din lume, dar şi în ţara mea, în SUA”, a adăugat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm a fost prezent, joi, la finala concursului de discursuri „Nu corupţiei”, lansat de ambasadă cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Corupţiei. Dintre cele zece discursuri prezentate de finalişti, câştigătoarea a fost o studentă din Cluj Napoca, respectiv Florina Dan, căreia premiul i-a fost înmânat de Hans Klemm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici