Ambasadorul Ungariei, convocat la Ministerul român de Externe după discursul lui Orban de la Tuşnad

Ambasadorul Ungariei a fost convocat la Ministerul român de Externe după discursul lui Viktor Orban de la Tuşnad.

2832 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Ungariei, convocat la Ministerul român de Externe după discursul lui Orban de la Tuşnad

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

„Nu a fost o surpriză faptul că ambasadorul nostru la Bucureşti a fost convocat în această dimineaţă la Ministerul român de Externe. Tonul şi atmosfera întâlnirii pot fi descrise ca fiind calme şi politicoase. Ceea ce a fost comunicat de subsecretarul de stat român a fost, practic, o repetare a celor expuse în demersurile anterioare, de data aceasta actualizate pentru după discurs”, a scris pe Facebook ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Potrivit acestuia, Ungaria e interesată ca relaţiile de cooperare dintre cele două ţări să se bazeze pe respect reciproc, deoarece acest lucru nu poate fi decât în beneficiul ambelor ţări şi al ambelor naţiuni.

„În ceea ce ne priveşte, vom continua să ne străduim să facem acest lucru, vorbind întotdeauna cu sinceritate şi cu respect despre planurile noastre, obiectivele noastre şi evaluarea noastră a situaţiei”, a adăugat Szijjarto.

Viktor Orban a susţinut la Băile Tuşnad că România i-a cerut să nu abordeze anumite teme în discurs. Ministerul de Externe din România i-ar fi transmis un document oficial în care i se spunea ”ce are voie să vorbească”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici