GALERIE FOTO  Americanii cu bizonul, românii cu ursul! Atacul asupra Capitoliului versus asaltul asupra Parlamentului României

La începutul anului, Washington-ul a fost zguduit de un scandal de proporţii, care seamănă pe alocuri cu incidentele de la Bucureşti.

2028 afișări
Imaginea articolului Americanii cu bizonul, românii cu ursul! Atacul asupra Capitoliului versus asaltul asupra Parlamentului României

Americanii cu bizonul, românii cu ursul! Atacul asupra Capitoliului versus asaltul asupra Parlamentului României

Pe 6 ianuarie 2021, democraţia SUA era zguduită de un atac fără precedent al susţinătorilor lui Donald Trump, care n-au acceptat înfrângerea în faţa lui Joe Biden şi au atacat o instituţie de bază a statului.

Incitaţi de discursul lui Trump, oamenii au intrat în clădirea Capitoliului, atacând forţele de ordine. Imaginea-simbol a scandalului a fost „bizonul” (foto).

În România, un miting împotriva certificatului verde s-a transformat, astăzi, într-un atac asupra clădirii Parlamentului României.

N-au fost victime, dar s-a declarat stare de alertă în garnizoanele din Capitală. Daunele de imagine sunt uriaşe, mai ales că în incinta Senatului erau ambasadorii SUA şi Japoniei.

Maşinile ambasadorilor SUA şi Japoniei au fost vandalizate.

În România, imaginea-simbol a devenit ursul, cu care, în prag de colinde, se „mascaseră” anumiţi participanţi la miting.

GALERIE FOTO: Alexandru Dobre / Mediafax

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici