An electoral- promisiuni mari. Raluca Turcan: Renovăm Sala Palatului sau construim de la zero o sală de spectacole

Sala Palatului din Capitală ar putea fi renovată la standarde moderne sau va fi construită o sală de spectacole de zero, a anunţat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

289 afișări
Imaginea articolului An electoral- promisiuni mari. Raluca Turcan: Renovăm Sala Palatului sau construim de la zero o sală de spectacole

An electoral- promisiuni mari. Raluca Turcan: Renovăm Sala Palatului sau construim de la zero o sală de spectacole

Ministrul Culturii a spus că încearcă să obţină finanţare externă pentru aceste proiecte.

„Nu doar că se impune, dar şi pregătim lucrul acesta. Pe acest cadru de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, suntem în momentul de faţă în negociere pentru un nou împrumut, iar acest împrumut vizează refacerea totală a Operei Naţionale Române, inclusiv refacerea Sălii Palatului, pentru a deveni o sală de spectacol, aşa cum are nevoie Bucureştiul, pentru a găzdui evenimente culturale de anvergură sau construcţia unei săli de spectacol în Bucureşti, de la zero”, a declarat, la RFI, Raluca Turcan.

Întrebată dacă e ori una ori alta, ea a răspuns: „Este cu sau, nu ne permitem să facem şi-şi. În funcţie de cum vor merge negocierile pe Sala Palatului, ne vom orienta. Până una-alta, pe noi ne interesează să obţinem sursa de finanţare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici