Ana Birchall spune că a fost exclusă din PSD fără să se poată apăra: Plec cu conştiinţa curată

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, spune că a fost exclusă din PSD fără să fie invitată la şedinţa CExN pentru a auzi „capetele de acuzare” şi să poată răspunde, dar afirmă că pleacă din partid, după 19 ani, „cu conştiinţa curată”.

598 afișări
Imaginea articolului Ana Birchall spune că a fost exclusă din PSD fără să se poată apăra: Plec cu conştiinţa curată

Ana Birchall spune că a fost exclusă din PSD fără să se poată apăra: Plec cu conştiinţa curată

„Am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viaţă întreagă, fără ca măcar să fi fost invitată la şedinţă să aud „capetele de acuzare" şi să pot răspunde. În ciuda acestei atitudini de neînţeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiţia, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene şi euroatlantice. Plec din acest partid cu conştiinţa curată că am gestionat agendele instituţiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate şi profesionalism. Susţin în continuare că valoarea, profesionalismul şi cinstea trebuie să primeze în orice funcţie din statul român, indiferent de culoarea politică”, a scris, marţi seara, pe pagina sa de Facebook, Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Viorica Dăncilă.

Birchall a mai afirmat că şi de acum înaninte se va pune „în slujba românilor, a României” fără nicio abatere.

Fostul ministru a făcut apel la mandatul pe care l-a avut în fruntea Ministerului Justiţiei, spunând că a fost unul „excelent”.

„Merg cu încredere înainte, înarmată cu multă răbdare şi cu credinţa că in Romania lucrurile se vor aşeza pe un făgaş normal”, a mai scris Ana Birchall.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, după şedinţa CEx a PSD, că membrii comitetului au luat decizia de a-i exclude pe Cozmin Guşă, Ana Birchall şi pe toţi cei care au votat pentru Guvernul Orban.

Propunerea de excludere a Anei Birchall a fost făcută de deputatul Cătălin Rădulescu înaintea pauzei şedinţei CExN, au precizat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PSD. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, doar opt lideri PSD votând „împotrivă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Taguri:
birchall,
psd,
excludere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici