Anastase despre incidentul de la Comisia Udrea: Nu am legătură

Preşedintele Camerei Roberta Anastase spune că nu are legătură cu incidentul de la Comisia Udrea - în care o secretară a fost acuzată că a încercat să retragă o sesizare trimisă comisiei de Elena Udrea, document în care numele lui Ludovic Orban a fost scris greşit - iniţiativa aparţinând secretarei.

74 afișări
Imaginea articolului Anastase despre incidentul de la Comisia Udrea: Nu am legătură

Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Anastase a precizat, pentru MEDIAFAX că nu era la Parlament în acel moment şi că secretara sa a informat-o despre acest lucru după ce s-a întâmplat.

Roberta Anastase a spus că cei de la Ministerul Turismului au încercat să sune la Comisia de anchetă pentru a se scuza în ceea ce priveşte greşeala făcută, dar, pentru că nu au reuşit să vorbească cu nimeni, au contactat cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

"De la Ministerul Turismului au sunat la cabinetul meu, pentru că înţeleg că nu au putut contacta comisia, pentru că au realizat că au greşit numele domnului Orban. De la cabinetul meu, secretara le-a spus (celor de la Ministerul Turismului- n.r.) să facă o adresă către comisia de anchetă şi să-şi ceară scuze. Între timp, secretara mea s-a gândit să meargă să-i spună secretarului comisiei că este vorba despre o greşeală, pentru ca să nu se simtă nimeni jignit. Înţeleg că la comisie au sărit pe ea, ea (secretara –n.r.) nu a intenţionat nimic", a explicat Roberta Anastase, pentru MEDIAFAX.

Anastase a mai spus că nici nu şi-a imaginat aceste lucruri şi că secretara sa a fost "plină de bunăvoinţă" când a făcut demersul de a înştiinţa comisia asupra greşelii făcute în sesizarea Elenei Udrea şi a vrut doar să rezolve problema şi să atragă atenţia secretarului comisiei că nu este intenţionat scris greşit numele lui Ludovic Orban, care în document apare de mai multe ori scris "Ludovic Organ".

"Înţeleg că acum şi cei de la comisie s-au lămurit asupra situaţiei, pentru că au sunat la cabinetul meu şi şi-au cerut scuze", a adăugat Anastase.

Comisia de anchetă privind MT a decis, miercuri, să sesizeze Secretariatul general în legătură cu faptul că persoană de la cabinetul preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, a încercat să sustragă notificarea Elenei Udrea pentru a corecta numele lui Ludovic Orban, scris greşit, "Ludovic Organ".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici