Anastase: Îl voi desemna pe Năstase să conducă şedinţele de declaraţii şi pe cele de interpelări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că va avea "grijă" să-l desemneze pe Adrian Năstase să conducă, mai des, şedinţele de declaraţii politice şi pe cele de răspunsuri la întrebări şi interpelări, întrucât acesta are o "dorinţă extraordinară" de a conduce "ceva".

13 afișări
Imaginea articolului Anastase: Îl voi desemna pe Năstase să conducă şedinţele de declaraţii şi pe cele de interpelări

Anastase: Îl voi desemna pe Năstase să conducă şedinţele de declaraţii şi pe cele de interpelări (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Dacă domnul Adrian Năstase doreşte să conducă ceva, o să am grijă să-l desemnez să conducă mai des şedinţele de declaraţii politice şi cele de răspunsuri la întrebări şi interpelări, că văd că are, aşa, o dorinţă extraordinară de a conduce ceva. O să mă ocup să rezolv această problemă", a spus Anastase, după şedinţa Biroului Permanent la care reprezentanţii opoziţiei nu au participat.

Ea a arătat că, potrivit Regulamentului Camerei, există un Birou permanent, şi nu două, aşa cum consideră reprezentanţii opoziţiei, respectiv Biroul permanent condus de către preşedintele Camerei sau de un vicepreşedinte desemnat de către preşedintele acestui for legislativ.

"Am văzut că se vorbeşte despre convocarea a două Birouri permanente, că e un Birou permanent şi altul din umbră. Unii fac guverne din umbră, acum s-au gândit să facă şi Birouri permanente ale Camerei Deputaţilor din umbră", a adăugat Anastase, referinduse la faptul că, potrivit lui Adrian Năstase, PSD va convoca periodic un Birou permanent al opoziţiei.

"Conform Regulamentului Camerei, există un singur Birou permanent al Camerei Deputaţilor, acela condus de preşedintele Camerei sau de un vicepreşedinte desemnat de preşedinte. Nu există nici un birou mai mic şi unul mai mare, nici un birou din umbră şi unul legal", a spus Anastase.

Ea a arătat că marţi a primit o solicitare din partea a patru membri ai Biroului Permanent care solicitau convocarea unei şedinţe extraordinare a Biroului la ora 9.00, ea declarându-se de acord cu această convocare, dar începând cu ora 9.30.

"Cei care au solicitat convocarea - o parte nu au venit, o parte au venit, mă rog, pe rând, au plecat pe rând. Biroul Permanent s-a desfăşurat. În loc să facă acest spectacol care dăunează imaginii Camerei, reprezentanţii opoziţiei ar putea să vină la Biroul Permanent acolo unde deţin majoritatea şi unde pot să-şi susţină şi impună prin vot punctul de vedere", a mai spus Anastase.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că membrii PSD şi PNL din Biroul Permanent au convocat, pentru miercuri, propria şedinţă a conducerii Camerei, la ora 09.00.

Potrivit Regulamentului Camerei, Biroul permanent se convoacă la cererea preşedintelui Camerei Deputaţilor sau la cererea a cel puţin 4 membri ai săi.

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor convocată de opoziţie pentru miercuri nu s-a mai ţinut, din cauza unei confuzii asupra orei, astfel că reprezentanţii PSD şi PNL au venit la Parlament la o diferenţă de 30 de minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici