Anastase: Indexarea pensiilor ar trebui să fie 6%, nu 4%. Câmpeanu: Pensionarii au fost minţiţi de PDL

Deputatul PDL Roberta Anastase şi ministrul Muncii Mariana Câmpeanu au avut, marţi,în plen, un schimb de replici, Anastase arătând că indexarea punctului de pensie ar trebui să se facă cu 6%, nu cu 4% cât propune Guvernul, în timp ce Câmpeanu a susţinut că pensionarii au fost minţiţi de PDL.

720 afișări
Imaginea articolului Anastase: Indexarea pensiilor ar trebui să fie 6%, nu 4%. Câmpeanu: Pensionarii au fost minţiţi de PDL

Roberta Anastase (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Anastase a precizat, în plenul Camerei Deputaţilor, în sesiunea extraordinară, la dezbaterile pe tema ordonanţei privind indexarea punctului de pensie, că PDL este bucuros că, din punct de vedere economic, România îşi permite să aplice legea pensiilor promovată de PDL şi adoptată prin apel nominal.

"E un lucru salutar că această indexare apare, dar este corect şi calculele noastre arată că această indexare ar trebui să aibă loc cu 6% şi nu cu 4%. Credem că există resurse financiare pentru acest lucru, dacă luăm în calcul creşterea aparatului adminstrativ", a spus Anastase. Ea a adăugat că punctul de pensie trebuie să ţină seama de puterea de cumpărare a pensionarilor.

În replică, Mariana Câmpeanu a spus că într-adevăr pensionarii au fost minţiţi, dar de PDL, care nu a pus în aplicare legea când a trebuit.

"Da, este adevărat, nu aceasta este valoarea punctului de pensie care ar trebui să fie, da, într-adevăr, pensionarii au fost minţiţi. Dacă legea, bună, rea, aşa cum era şi votată aşa cum a fost votată ar fi fost aplicată, în 2011, valoarea punctului de pensie ar fi fost 777 lei, în 2012 de 822 lei, iar acum 850 lei. Dar nu aţi aplicat legea şi nu v-a interesat puterea de cumpărare a pensionarilor", a spus Câmpleanu.

Ministrul Apărării, Mircea Duşă, a spus, la rândul său, că "nu trebuie să facă caz unii care au votat cum am votat legea pensiilor", făcând referire la Roberta Anastase.

El a spus că PDL a făcut discriminări prin aplicarea legii pensiilor, în special în cazul pensionarilor militari.

Duşa a anunţat că va veni în scurt timp în Parlament cu un proiect care rezolvă situaţia pensionarilor militari.

Ordonanţa de urgenţă 1/2013 pentru modificarea legii privind sistemul unitar de pensii publice prevede stabilirea valorii punctului de pensie pentru anul 2013 la 762,1 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici