Anastase: USL nu a depus încă cererea de revocare a mea. Nu convoc Biroul Permanent pentru o eventuală cerere

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, că USL nu a depus încă cererea de revocare a sa din funcţie, ea subliniind că atunci când acest lucru se va întâmpla nu va convoca Biroul Permanent pentru a discuta această eventuală solicitare.

436 afișări
Imaginea articolului Anastase: USL nu a depus încă cererea de revocare a mea. Nu convoc Biroul Permanent pentru o eventuală cerere

Roberta Anastase (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

"Încă nu au depus cererea, înţeleg că la Senat deja au făcut-o, probabil că va urma şi la Cameră", a spus Anastase.

Ea a precizat că procedura utilizată de USL este "ciudată", în afara Constituţiei şi că aceasta nu poate fi în consecinţă supusă la vot.

Anastase a arătat că, procedural, revocarea din funcţiile de preşedinte al Camerei sau al Senatului se poate face conform hotărârilor Curţii Constituţionale, la propunerea grupului parlamentar care a dat mandatul iniţial pentru funcţia de preşedinte şi cererea se supune votului plenului doar în urma unei astfel de propuneri.

Anastase a mai spus că, dacă cererea de revocare va fi transmisă de către USL Biroului Permanent, ea va face ceea ce a anunţat şi Vasile Blaga, respectiv nu va convoca Biroul Permanent.

USL a depus, marţi, cererile de revocare din funcţie a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Senatului Vasile Blaga, care a anunţat că nu va convoca sesiune extraordinară la Senat pentru revocarea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici