Anca Boagiu, realeasă preşedinte al organizaţiei PNL Sector 2

Anca Boagiu a fost realeasă, luni seară, în funcţia de preşedinte PNL Sector 2, cu o largă majoritate, îndemnând partidul la unitate, Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu, înscrişi în cursa pentru şefia PNL, dar şi europarlamentarul Theodor Stolojan, exprimându-şi susţinerea pentru candidatura sa.

1072 afișări
Imaginea articolului Anca Boagiu, realeasă preşedinte al organizaţiei PNL Sector 2

Anca Boagiu, realeasă preşedinte al organizaţiei PNL Sector 2

Anca Boagiu a îndemnat filiala PNL Sector 2 şi partidul la unitate.

“Să nu mai fie unul PNL şi altul PDL, să fie o echipă şi Sectorul 2 să aibă un primar, (…) da, Cristi Popescu să fie primar”, a declarat Anca Boagiu, explicând ca viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu nu este prezent la alegerile de sector pentru că este plecat din ţară “să aducă finanţare” pentru proiectele din comunitate.

Boagiu a susţinut că îşi doreşte ca cei care s-au aşezat „în linie de luptă” Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu, dar şi cei care îşi vor anunţa în perioada următoare candidatura la preşedinţia partidului să rămână „camarazi, ca în seara” alegerilor interne ale filialei PNL Sector 2.

Viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu deşi nu a fost prezent la alegerile interne a transmis un mesaj care a fost citit de un coleg de partid, transmitându-le membrilor filialei: „Împreună vom face România să meargă înainte! (…) Avem o echipă fantastică (…) Adevărul ne va elibera de populism!”.

“Unde nu-i cap vai de picioare”, a declarat candidatul la preşedinţia PNL Ludovic Orban, susţinând că PNL a pierdut în Bucureşti şi din cauza imaginii naţionale a partidului.

Ludovic Orban le-a spus liberalilor să nu îşi mai „dea la gioale unii la alţii” şi să muncească pentru a transmite mesajul PNL cetăţenilor.

„Odată ce se termină alegerile să nu ne mai consumăm energia în interior ca să ne dăm la gioale unii la alţii, ci să ne consumăm energia politică, timpul pe care îl punem la dispoziţia partidului pentru a transmite mesajul PNL în exterior”, a spus Orban.

Orban a criticat şi încercarea de a spori numărul membrilor de partid înainte de alegerile interne.

„Încercarea de a înscrie membri în PNL nu trebuie să îşi atingă vârful de sarcină înainte de alegerile interne”, a spus Orban.

Afirmaţia lui Orban vine în contextul în care, în PNL Sector 2, au existat conflicte cu privire la numărul membrilor şi acuzaţii potrivit cărora Anca Boagiu a refuzat, atât la alegerile din anul 2016, cât şi la cele organizate luni seară, să treacă pe liste şi să ofere drept de vot celor care au venit să îşi achite cotizaţia la partid, potrivit unor surse din PNL.

De asemenea, acuzaţiile s-au îndreptat şi împotriva lui Dan Cristian Popescu, contrcandidatul Ancăi Boagiu la alegerile interne pentru şefia filialei, de anul trecut, Popescu fiind acuzat că oferă stimulente financiare pentru a câştiga alegerile interne, potrivit unor surse din rândul liberalilor.

Ludovic Orban le-a „garantat” celor prezenţi la alegerile interne că dacă va fi ales preşedintele PNL „niciodată nu o să invite preşedintele PNL Sector 2 să candideze la Maramureş”, aşa cum Ancăi Boagiu i s-a întâmplat la alegerile parlamentare din 2016, ci dimpotrivă se va lupta să candideze în Bucureşti.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, care şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia PNL, a vorbit despre „sacrificiul” de la alegerile locale din Bucureşti, afirmând că a fost un moment greu atât pentru partid, cât şi personal.

„Nu aş penaliza atât de mult partidul pentru că nu partidul a fost de vină şi nici vremea de afară. A fost de vină o lipsă de viziune de la bun început”, a spus Predoiu criticând că, în final, s-a ajuns la "o soluţie de improvizaţie, de sacrificiu, de avarie”, care i-a făcut pe liberali „să pună cu trei săptămâni înainte de alegeri o candidatură complet nepregătită”.

„Anca Boagiu (…) piere politic cu sabia în mână şi nu a pierit pâna acum”, a spus Predoiu, aducând argumente în favoarea susţinerii candidaturii Ancăi Boagiu.

Secretarul general interimar al PNL Cristian Buşoi a susţinut-o şi el pe Anca Boagiu, afirmând că „deşi a fost nevoită să candideze foarte departe de Bucureşti a ţinut legătura cu filiala Sector 2”.

„Duşul rece de la locale s-a repetat şi la alegerile generale. (…) Greşelile nu vă aparţin. Greşelie au aparţinut conducerii centrale”, a spus Buşoi.

Discursul lui Buşoi a stârnit rumoarea sălii: „Mai scurt!”, s-a strigat din sală când secretarul interimar a susţinut că „PNL i-a oferit totul lui Dacian Cioloş” şi că parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis trebuie continuat.

Deşi nu a putut fi prezent, europarlamentarul Theodor Stolojan, membru al PNL Sector 2, a transmis un mesaj de susţinere pentru Anca Boagiu.

„Sunt membru din anul 2007, cu cotizaţia la zi. Susţin cu toată convingerea candidatura sa la Sectorul 2. Anca este o persoană inteligentă, ambiţioasă. (…) Anca are energia necesară şi disciplina de a munci (…) Anca merită pe deplin încrederea dumneavoastră (…)”, a susţinut Stolojan, în mesajul transmis.

Anca Boagiu a fost aleasă cu 321 de voturi, constracandidaţii săi, Adrian Neacşu şi Remus Borcoş obţinând 48, respectiv 4 voturi.

Viorel Cataramă – Departamentul pentu strategii politice şi comunitare - a fost ales prim-vicepreşedinte al filialei PNL Sector 2.

Anca Boagiu a fost vicepreşedintele Partidului Popularilor Europeni, a obţinut trei mandate consecutive în Parlamentul României şi a deţinut şi portofoliul Ministerului Transporturilor (anul 2000).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici