Anca Dragu: Calendarul audierilor miniştrilor este superficial, 35 de minute este incredibil de puţin

Calendarul audierilor miniştrilor din Guvernul PNL-PSD-UDMR este extrem de strâns, 35 de minute este incredibil de puţin şi arată intenţia de a face totul pe repede înainte, declară la RFI senatoarea USR Anca Dragu, revocată din funcţia de preşedintă a Senatului.

148 afișări
Imaginea articolului Anca Dragu: Calendarul audierilor miniştrilor este superficial, 35 de minute este incredibil de puţin

Anca Dragu critică audierea prea scurtă în comisiile parlamentare a miniştrilor din Guvernul PNL-PSD-UDMR: ”Calendarul audierilor mi se pare extrem-extrem de strâns, superficial, poate, pentru că audierile vor dura cam 35, maxim 45 de minute. Or este total insuficient. Ar trebui să fie cel puţin o oră fiecare audiere, chiar la două ore. Pentru audierea Guvernului Cioloş a fost aşa, eu când am fost audiată ca ministru în 2015, cred că a durat aproape două ore audierea mea. Deci 35 de minute este incredibil de puţin şi arată intenţia asta să facem totul pe repede înainte, să ne prefacem că muncim”.

Senatoarea USR taxează de asemenea programul de guvernare al noii coaliţii PNL-PSD-UDMR: ”Programul de guvernare are foarte multe prevederi generale, m-am uitat la partea de taxare şi fiscalitate, unde sunt poezii, mai degrabă, revizuirea distorsiunilor şi lacunelor din legislaţia fiscală, asigurarea echităţii, dar nu avem măsuri concrete. Avem însă câteva măsuri concrete în ceea ce priveşte cheltuielile, însă acestea nu vin şi cu o cuantificare, cât costă aceste noi cheltuieli şi cine le plăteşte şi când”.

Anca Dragu nu dă viaţă lungă Guvernului PNL-PSD-UDMR: ”Eu cred că va dura cel mult şase luni, pentru că această iarnă şi presiunile care se arată, inflaţia care nu pare a fi ţinută sub control, presiunile, criza energetică şi apar alte crize pe lanţul de materii prime, cred că va crea tensiuni puternice într-o coaliţie care nu are altceva la bază decât o conjunctură şi accesul la nişte resurse publice. Deci nu cred că vom ajunge la acest sistem gândit acum, rotativa, mi se pare absolut sinistru oricum sistemul ăsta gândit, dar nu cred că vom ajunge acolo”.

Miercuri au loc audierile miniştrilor în Comisiile parlamentare, în vederea învestirii Guvernului Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici