Andrzej Duda, noul preşedinte al Poloniei, după numărarea a 99% din voturi

  • Preşedintele actual al Poloniei a sărbătorit realegerea
  • Oponentul său declara în urmă cu câteva ore că nu este convins şi aşteaptă rezultatele finale
8868 afișări
Imaginea articolului Andrzej Duda, noul preşedinte al Poloniei, după numărarea a 99% din voturi

Sursa foto: Mediafaxfoto

UPDATE ORA 11.45  Andrzej Duda este noul preşedinte al Poloniei, după cum reiese din numărarea a 99% din voturi. Este foarte puţin probabil ca voturile ce au rămas de numărat să schimbe rezultatul final, a anunţat luni Comisia Electorală Naţională. 

Potrivit razultatelor parţiale, Duda a primit 51,21% din voturi, în timp ce candidatul opoziţiei, 48,79% din voturi. 

STIRE ORA 1.50Actualul preşedinte al Poloniei, Andrzej Duda, a sărbătorit duminică victoria din alegerile prezidenţiale ale ţării pe baza sondajelor electorale. Principalul său oponent la preşedenţia Poloniei, Rafal Trzaskowski, nu este convins şi aşteaptă rezultatele finale.

Trzaskowski a declarat în timpul unui miting din Varşovia că „este convins că odată numărate voturile va câştiga”.

Exit poll-ul a fost difuzat în direct de televiziunea naţională şi a înregistrat cea mai mare prezenţă pentru alegerile prezidenţiale din ultimii 25 de ani, 68.9%. Duda a ieşit câştigător în sondaje, cu 50.4% din voturi pe când oponentul său a obţinut 49.6%.

"Mulţumesc tuturor polonezilor care m-au votat şi au votat. Vreau să vă mulţumesc din toată inima, deoarece această prezenţă arată cât de mult vă pasă de ţara noastră", a declarat actualul preşedinte.
Duda l-a invitat pe Trzaskowski duminică seara la Palatul Prezidenţial pentru a-i „strânge mâna”.

Totuşi, exit poll-ul are o marjă de eroare de două puncte procentuale pentru fiecare candidat. Rezultatele preliminare oficiale sunt aşteptate luni.

Victoria lui Duda, dacă este confirmată de rezultatele finale, reprezintă o recunoaştere a politicilor promise şi implementate care l-au propulsat la putere în 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici