ANI: Deputatul Mircea Man, în incompatibilitate în perioada în care a fost preşedintele CJ Maramureş

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că deputatul Mircea Man a fost în incompatibilitate în perioada mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, întrucât a ocupat simultan şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

287 afișări
Imaginea articolului ANI: Deputatul Mircea Man, în incompatibilitate în perioada în care a fost preşedintele CJ Maramureş

ANI: Deputatul Mircea Man, în incompatibilitate în perioada în care a fost preşedintele CJ Maramureş

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, deputatul Mircea Man a fost în incompatibilitate în perioada 19 iulie 2010 - 24 ianuarie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, cât şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare, încălcând astfel, dispoziţiile articolului 87, alineatul 1, litera d) şi articolului 91, alineatul 3, teza I din Legea 161/2003.

Potrivit articolului 87, alineatul 1 din Legea 161/2003, "funcţia de (…) preşedinte al consiliului judeţean (…) este incompatibilă cu: funcţia de (...) membru al consiliului de administraţie (…) la instituţiile publice". Articolul 91, alineatul 3 din Legea 161/2003 prevede că "alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie".

Mircea Man (PDL) a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş în mandatul 2008-2012, iar din decembrie 2012 este deputat.

ANI a precizat că Mircea Man a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei în cazul căreia s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici