Antonescu a încheiat lucrările Congresului, spunând că speră să colaboreze şi mai bine cu Orban

Preşedintele reales al PNL, Crin Antonescu, a încheiat, sâmbătă, lucărările Congresului ordinar în care a fost ales pentru un nou mandat, cu o echipa propusă de el, ţinând să îl felicite pe Ludovic Orban pentru candidatură şi exprimându-şi speranţa că va colabora cu el şi mai bine decât până acum.

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu a încheiat lucrările Congresului, spunând că speră să colaboreze şi mai bine cu Orban

Antonescu a încheiat lucrările Congresului, spunând că speră să colaboreze şi mai bine cu Orban (Imagine: Adi Pîclişan/Mediafax Foto)

"Vă mulţumesc. E un moment de mare şi copleşitoare importanţă pentru mine. Aţi asumat împreună cu mine un proiect greu şi demn de PNL, de rolul său în istoria României ieri ca şi azi. Pentru mine nu este un moment de entuziasm, sunt bucuros şi recunoscător pentru încrederea dumneavoastră. Sunt bucuros şi recunoscător pentru colegii care îmi fac cinstea de a mă însoţi în BPC, în conducerea şi îndeplinirea, împreună cu întreg PNL, a acestui proiect", a afirmat Crin Antonescu, după anunţarea rezultatelor votului.

El a subliniat că "nu sentimentul de entuziasm predomină, ci sentimentul de responsabilitate". "Pentru că, asumând acest proiect, PNL asumă faptul că pe parcursul viitorilor aproape trei ani cel puţin va sta singur în calea unei maşinării enorme care luptă împotriva valorilor noastre, va avea o viaţă aspră, o viaţă grea, va trebui să facă mult mai multe sacrificii decât a făcut până acum. Am convingerea că, dacă fiecare liberal din această ţară, de la preşedinte şi până la sutele de mii de liberali răspândiţi în toate colţurile ţări, va şti să simtă, să trăiască şi să spere în mijlocul comunităţilor din care face parte şi să lucreze în sensul în care partea bună a societăţii româneşti doreşte, vom izbuti la capătul acestui drum", a spus preşedintele reales al PNL.

El a ţinut să facă un apel la liberali, pe care i-a chemat să lucreze împreună cu noua conducere la realizarea proiectului asumat prin alegerea sa ca şef al PNL.

"Îi chem pe toţi colegii din PNL să vină şi să lucreze pentru realizarea proiectul adoptat azi. Îi chem de asemenea pe toţi cei care mi-au dat votul, speranţa, care aşteaptă de la noi o soluţie pentru România să aibă încredere şi să ne stea alături. Să dea Dumnezeu să fim toţi la înălţimea dorinţelor noastre, consacrate azi prin votul dumneavostră. Vă mulţumesc şi spor la treabă", a spus Antonescu.

Liderul PNL a declarat, ulterior, de la prezidiu, că îl felicită pe Ludovic Orban pentru candidatură şi rezultat, exprimându-şi speranţa că va colabora şi mai buine decât până acum în această formulă.

"Vă rog să-mi îngăduiţi să-l invit la microfon şi pe colegul meu Ludovic Orban, pe care-l felicit pentru candidatură, pentru rezultat, cu care sper să colaborăm la fel de bine sau şi mai bine decât până acum", a precizat liderul liberal.

El le-a urat liberalilor succes şi eficienţă în lupta pe care urmează să o dea PNL. "Vă urez mult succes tuturor şi vă urez dăruire, inspiraţie şi eficienţă în bătălia care urmează. Dumnezeu să binecuvânteze PNL", a spus Crin Antonescu, în finalul discursului, omiţând să îndeplinească procedura de a declara oficial de la prezidiu că lucrările au fost închise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici