Antonescu: Absenţii de la moţiune vor fi excluşi din grupuri, apoi din PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, după votarea moţiunii de cenzură, că parlamentarii care au absenatat de la moţiune vor fi excluşi din grupurile parlamentare în cursul zilei, urmând să fie excluşi şi din partid în zilele următoare.

24 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Absenţii de la moţiune vor fi excluşi din grupuri, apoi din PNL

Antonescu: Absenţii de la moţiune vor fi excluşi din grupuri, apoi din PNL (Imagine: Mediafax Foto)

"Am avut cinci absenţi. (...) Indiferent câţi sunt 6, 5, 7, o să vedem foarte exact şi ceea ce am spus ieri vom face în zilele următoare, cred că în minutele următoare ei deja vor fi excluşi din grup. Iar în zilele următoare vom convoca forurile PNL şi îi vom exclude din partid aşa cum am anunţat", a spus preşedintele PNL.

Şapte parlamentari PSD, şase liberali, trei de la UDMR, doi ai PDL, patru de la minorităţi şi un independent au lipsit, marţi, de la votul asupra moţiunii de cenzură, dintre aceştia 19 fiind deputaţi şi patru senatori.

La votul moţiunii de cenzură de marţi s-au înregistrat 23 de absenţe, dintre care 19 deputaţi şi 4 senatori.

Liberalii care au absentat sunt: Bordeianu Dan (PNL), Dan Păsat (PNL), Rebenciuc Neculai (PNL), Tabugan Ioan (PNL), Ovidius Mărcuţianu (PNL), Cezar Mircea Măgureanu (PNL).

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul BPC, vă parlamentarii liberali care vor absenta sau nu vor vota moţiunea de cenzură vor fi sancţionaţi cu excluderea din partid.

"S-au luat toate măsurile pentru ca grupurile parlamentare să asigure mâine (marţi.nr) prezenţa şi votul în favoarea moţiunii de cenzură a tuturor parlamentarilor liberali. Absenţa sau votul împotriva moţiunii de cenzură se va sancţiona cu excluderea din partid şi am ferma convingere că nu vom avea probleme din acest punct de vedere. Vom vota la vedere pentru ca opinia publică să cunoască foarte limpede cine este consecvent cu propriile acţiuni politice şi cine nu", a susţinut Crin Antonescu.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, marţi, cu 258 de voturi "pentru", Guvernul find demis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici