Antonescu: Am participat la Timişoara la un miting organizat de societatea civilă

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că a participat la mitingul de la Timişoara, organizat de societatea civilă, pentru a-i îndemna pe români să vină la vot indiferent de opţiuni şi pentru a preciza că România nu poate fi scoasă din UE.

725 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am participat la Timişoara la un miting organizat de societatea civilă

Antonescu: Am participat la Timişoara la un miting organizat de societatea civilă (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Antonescu a ţinut să răspundă acuzaţiilor formulate de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, potrivit cărora ar fi implicat Administraţia Prezidenţială în campania pentru referendum prin participarea sa la mitingul de la Timişoara.

"Las la o parte ironia şi jena că astfel de reproşuri pot veni de la cineva ca Traian Băsescu (...), vreau să vă spun că am participat la un miting organizat de societatea civilă în oraşul Timişoara, că am participat la acest miting pentru a-mi spune foarte limpede părerea despre două teme. Unul, anume că cetăţenii României trebuie să vină indiferent ce opţiune au şi să se exprime la acest referendum dat fiind că mult din destinul politic al acestei ţări depinde de acest moment. În al doilea rând, să vorbesc oamenilor despre drepturile inalienabile ale României, despre faptul că nimeni, nici Traian Băsescu, nici Monica Macovei nu pot scoate România din UE sau din civilizaţia democratică", a susţinut preşedintele interimar.

De asemenea, Antonescu a menţionat că nu ştie dacă va mai lua parte la alte mitinguri până pe 29 iulie, dar nu exclude această posibilitate.

"Nu ştiu dacă voi mai participa sau nu la miting pe timpul acestui referendum, voi decide, nu exclud această ipoteză", a mai declarat preşedintele interimar.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, l-a acuzat luni pe preşedintele interimar, Crin Antonescu, de folosirea pentru propagandă politică a Administraţiei Prezidenţiale, arătând că acesta că a participat la un miting politic la Timişoara şi a felicitat USL pentru mitingul de la Constanţa.

"Pe data de 13 iulie, de la Palatul Cotroceni, îl felicita pe primarul de Constanţa care îndesa bani în sutienele dansatoarelor pentru organizarea mitingului politic de la Constanţa. Mai mult decât atât, îşi permitea să şi mintă de la pupitrul Administraţiei Prezidenţiale, anunţând 30.000 de participanţi la mitingul USL", l-a acuzat Băsescu pe Antonescu, într-o conferinţă de presă de la sediul său de campanie.

De asemenea, Băsescu a arătat că pe 15 iulie preşedintele interimar a participat la Timişoara la un miting politic, care ar fi vizat interesul acestuia de "a-şi păstra scaunul de preşedinte interimar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici