Antonescu: Am propus BPC un mandat privind iniţierea de discuţii cu toate partidele politice

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul BPC, că a propus Biroului politic o formulă de mandat privind iniţierea de discuţii cu toate partidele politice în perioada următoare, mandat care va fi validat de Delegaţia Permanentă.

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am propus BPC un mandat privind iniţierea de discuţii cu toate partidele politice

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Am propus Biroului o formulă de mandat de discuţii cu toate partidele politice şi o vom trece prin Delegaţie. Delegaţia va da acest mandat. Propunerea a fost asumată de Birou şi va fi făcută în numele Biroului şi, după ce îl asumăm în Delegaţie, vă spunem", a spus Antonescu.

La rândul său, Ludovic Orban, a menţionat că propunerea a fost formulată în sensul deciziilor luate până acum de organismele PNL.

"Am formulat o propunere care a fost adoptată de Biroul Politic şi pe care o vom prezenta în Delegaţia Permanentă. Este o propunere în sensul deciziilor de până acum ale organismelor statutare ale PNL şi în sensul consultărilor care au fost făcute în toate filialele judeţene ale PNL", a spus Orban.

Întrebat dacă participă la negocieri cu PDL cu prim-ministru independent, Orban a replicat: "Veţi afla la finalul Delegaţiei Permanente".

La începutul şedinţei Delegaţiei Permanente, Crin Antonescu a spus că apreciază "efortul, susţinerea, implicarea" pe care cea mai mare parte a conducătorilor liberali de organizaţii, a membrilor din conducerile judeţene, parlamentarii le-au desfăşurat în cadrul acestei campanii.

"Sigur că această campanie poate fi evaluată în fel şi chip. Cred însă că în acest moment urgenţele sunt altele, cred că în acest moment trebuie să dăm răspuns unor întrebări şi unor teme politice majore pentru societatea românească, pentru destinul pe termen scurt, mediu şi lung al PNL şi propunerea mea ar fi ca în această şedinţă a Delegaţiei Permanente să ne ocupăm de deciziile pe care trebuie să le luăm în momentul de faţă şi pentru perioada care urmează", a spus liderul PNL.

El le-a explicat liberalilor că după aceea, prin toate forurile îndrituite prin Statut, PNL ar trebui să facă "o analiză rece, completă" a ceea ce această campanie electorală le-a arătat despre ei înşişi, despre capacitatea lor organizatorică, despre resursele pe care le-au putut mobiliza, despre cauzele rezultatului, mai ales în turul întâi, care ne interesează pe noi în mod direct ca partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici