Antonescu: Asumarea răspunderii pe reorganizare, motiv pentru ca opoziţia să părăsească Parlamentul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că în cazul în care puterea îşi va angaja răspunderea pe reorganizarea administrativă, opoziţia ar avea motiv să recurgă la o măsură radicală, adică la părăsirea Parlamentului, el menţionând însă că nu s-a luat o decizie.

468 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Asumarea răspunderii pe reorganizare, motiv pentru ca opoziţia să părăsească Parlamentul

Antonescu: Asumarea răspunderii pe reorganizare, motiv pentru ca opoziţia să părăsească Parlamentul (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Dacă acest lucru s-ar întâmpla şi opoziţia ştie ce are de făcut, şi nu întâmplător şi eu, şi secretarul general al PSD am evocat măsuri radicale pe care opoziţia le are în calcul, inclusiv părăsirea Parlamentului. Nu grevă parlamentară, ci retragerea din Parlament", a declarat Antonescu la Antena 3.

Liderul liberal a spus că la o astfel de situaţie s-ar putea ajunge dacă PDL va constrânge UDMR în legătură cu reorganizarea

"Dacă şi-ar angaja răspunderea şi ar trece această lege, ar fi un motiv, în opinia mea - nu e încă o decizie a USL - pentru a părăsi Parlamentul şi pentru a declanşa toată suita de acţiuni", a spus Antonescu.

Declaraţia lui Antonescu a fost făcută în contextul în care fostul consilier prezidenţial şi ministru Sebastian Lăzăroiu a afirmat, într-un interviu pentru Ziare.com, că regionalizarea este un proiect atat de important pentru Romania încât o amânare ar fi un dezastru.

"Înseamna patru ani pierduţi. De deblocat se poate debloca doar prin asumarea răspunderii. Până la urmă, regionalizarea e atât de importantă încât meriă să cadă un guvern pentru ea", afirmă Sebastian Lăzăroiu, într-un interviu acordat pentru Ziare.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici