Antonescu: Băsescu a trecut la un şantaj mizerabil

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, la Iaşi, că Traian Băsescu a trecut la un şantaj mizerabil, încercând să sperie lumea că FMI nu va mai da banii din tranşele de împrumut şi că nu vor fi bani de pensii, acelaşi şantaj fiind aplicat şi Parlamentului prin sperietoarea dizolvării acestuia.

24 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu a trecut la un şantaj mizerabil

Antonescu: Băsescu a trecut la un şantaj mizerabil (Imagine: Mediafax Foto/Liviu Maftei)

"Traian Băsescu duce lucrurile într-o logică de genul «ori eu, ori voi». El refuză premierul desemnat de majoritatea din Parlament şi a trecut la un şantaj mizerabil. El sperie categoriile amărâte, în primul rând pensionarii, că FMI nu ne va mai da banii şi că nu vor mai fi fonduri pentru acordarea pensiilor şi a salariilor. De asemenea, şeful statului încearcă să exercite un şantaj inacceptabil şi asupra parlamentarilor că dacă nu votează guvernul său va dizolva Parlamentul", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, susţinută la Iaşi, liderul PNL Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a mai spus că Traian Băsescu vrea să desemneze ca premier un om de la PDL, fără a ţine cont că acest partid se află în minoritate.

"Cel care prelungeşte criza este Traian Băsescu, nu PNL. El face asta pentru că premierul propus de noi, Klaus Iohannis, nu este omul de casă al domniei sale. Preşedintele acţionează cu iresponsabilitate, fiind un agresor, nu la adresa PNL, ci a sistemului de drept din România. Nici Ceauşescu nu şi-a permis să ameninţe oamenii că el are un stilou şi că face ce vrea cu el", a afirmat liderul PNL.

Crin Antonescu a mai spus că, în cazul în care Lucian Croitoru se va prezenta în Parlament pentru votul de învestitură a unui nou guvern, PNL fie nu se va prezenta la vot, fie nu-l va vota.

"Iohannis nu e păpuşa mea, da' crede cineva că Lucian Croitoru nu e păpuşa lui Băsescu?", a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la RRA, că în contextul în care România nu primeşte banii de la FMI şi UE, orice Guvern, fie învestit, fie interimar, va trebui să decidă "unde nu face plăţile", adică fie să nu plătească integral salariile şi pensiile, fie să nu plătească investiţiile

Riscul iminent legat de plata salariilor şi pensiilor este din decembrie, a spus Băsescu, referindu-se la perspectiva în care FMI şi UE nu livrează banii din tranşele de împrumut din cauza lipsei unui Guvern.

Băsescu a spus că, astfel, se dovedeşte că adoptarea moţiunii a fost o eroare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici