Antonescu: Băsescu încearcă o nouă formă de diversiune

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, prin declaraţiile privind opţiunea sa pentru un guvern PDL-PNL, Traian Băsescu încearcă o nouă formă de diversiune în speranţa de a trezi simpatia unor votanţi liberali şi de a provoca defecţiuni în PNL.

20 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu încearcă o nouă formă de diversiune

Antonescu: Băsescu încearcă o nouă formă de diversiune (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre declaraţia şefului statului, care a spus că opţiunea sa va fi un Guvern PDL-PNL, cu premier democrat-liberal, dacă liberalii renunţă la exigenţa de a desemna premierul, Crin Antonescu a răspuns: "E o nouă formă de diversiune la Traian Băsescu care, în disperare de cauză, încearcă să trezească simpatia unor votanţi liberali şi încearcă să provoace fără succes defecţiuni în tabăra liberală. E foarte simplu pentru mine şi PNL, Traian Băsescu nu mai poate fi vreodată un partener de alianţă cu noi".

Liderul PNL a adăugat că liberalii vor discuta cu preşedintele României atât timp cât sunt legaţi de calitatea oficială a acestuia.

"Dar o alianţă politică între Crin Antonescu, ca om politic, şi Traian Băsescu ca om politic este exclusă", a adăugat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Realitatea FM, că opţiunea sa va fi un Guvern PDL-PNL, cu premier democrat-liberal, dacă liberalii renunţă la exigenţa de a desemna premierul.

Cabinetul propus de Lucian Croitoru a fost respins, miercuri, de Parlament.

Secretarul general al PDL, ministrul interimar de Interne Vasile Blaga, ar putea fi viitorul premier desemnat pe care şeful statului, în urma respingerii de către Parlament a Cabinetului Croitoru, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

PSD şi PNL au anunţat că îi cer din nou lui Băsescu desemnarea lui Klaus Iohannis ca premier.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că joi va stabili de comun acord cu partidele un program de consultări, intenţia sa fiind să desemneze cât se poate de repede un nou premier, pentru a propune Parlamentului un guvern, care să şi treacă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici