Antonescu: Băsescu nu mă impresionează, mă dezgustă, este incalificabil să ameninţe ca om de stat

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat marţi că nu îl impresionează afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora cei care au organizat "lovitura de stat" vor plăti, el arătând că îl dezgustă acest comportament, despre care a spus că este "incalificabil pentru un om de stat".

2001 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu nu mă impresionează, mă dezgustă, este incalificabil să ameninţe ca om de stat

Traian Băsescu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează afrimaţia lui Traian Băsescu potrivit căreia "aceia care au organizat lovitura de stat eşuată trebuie să răspundă în faţa instituţiilor statului", Crin Antonescu a spus: "Am nişte cuvinte pentru a califica, dar nu îmi permit să le folosesc de aici. (..) Traian Băsescu ameninţă de când îl ştiu şi, de când mă ştiu. (..) Teama există în orice om, aşa cum există speranţa, curajul, problema este dacă o învingi sau nu. Eu am învins-o de mult şi ameninţările lui Traian Băsescu nu mă impresionează personal, mă dezgustă, pentru că este incalificabil ca un om care a fost şef de stat, care vrea să mai fie, care este supus acestui examen public, să ameninţe".

Potrivit lui Antonescu, afirmaţiile lui Traian Băsescu privind lovitura de stat sunt "nişte aberaţii, care ne fac rău".

Preşedintele interimar a respins şi ideea lui Traian Băsescu potrivit căreia USL ar avea o obligaţie morală faţă de el.

"Cunosc obligaţiile morale pe care Traian Băsescu le are faţă de cetăţenii României, cunosc modul în care le-a încălcat dar nu dezvolt acest subiect. În ceea ce priveşte USL, nu am niciun fel de îndoială că nu are nimeni niciun fel de obligaţie, nici morală nici de alt fel, faţă de Traian Băsescu", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici