Antonescu: Băsescu vrea o Mare Adunare Naţională, referendumul nu poate fi suprapus alegerilor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că Traian Băsescu nu are curaj să se prezinte la alegeri decât ascuns în spatele unui demers populist, dorindu-şi o Mare Adunare Naţională, şi a menţionat că orice discuţie privind modificarea Constituţiei nu poate fi suprapusă prezidenţialelor.

22 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu vrea o Mare Adunare Naţională, referendumul nu poate fi suprapus alegerilor

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Traian Băsescu este disperat, nu mai are curaj să se prezinte la alegerile prezidenţiale decât ascuns în spatele unui demers demagogic şi populist. Sunt de acord cu reducerea numărului de parlamentari, dar personal rămân partizanul unui Parlament bicameral, iar acuzaţiile în lipsă de probe pe care Traian Băsescu le aruncă asupra unei întregi instituţii privitoare la corupţie fac parte din arsenalul calomniei şi disperării cu care ne-am obişnuit", a susţinut Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a menţionat că şeful statului doreşte o Mare Adunare Naţională, iar liberalii nu acceptă ca discuţia despre modificarea Constiuţiei să se suprapună cu alegerile.

"Traian Băsescu vrea o Mare Adunare Naţională, dar România a intrat demult într-o epocă a democraţiei. Orice discuţie despre modificarea Constituţiei în această privinţă sau altele nu poate fi suprapusă alegerilor prezidenţiale", a conchis Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a trimis Parlamentului solicitare de aviz pentru organizarea unui referendum naţional, la data alegerilor prezidenţiale din acest an, pentru consultarea populaţiei asupra a două aspecte: Parlament unicameral şi un număr maxim de 300 de parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici