Antonescu: Boc a primit ordin de la Cotroceni să facă Parlament pe măsura sa - mic şi nesemnificativ

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, referindu-se la afirmaţiile premierului Boc din interviul pentru MEDIAFAX privind tergiversările la modificarea Constituţiei, că acesta are o misiune, nişte ordine de îndeplinit, iar el este nedumerit cum se poate realiza această revizuire în 2010.

20 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Boc a primit ordin de la Cotroceni să facă Parlament pe măsura sa - mic şi nesemnificativ

Antonescu: Boc a primit ordin de la Cotroceni să facă Parlament pe măsura sa - mic şi nesemnificativ (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează faptul că premierul Boc l-a somat pe el şi pe Geoană, într-un interviu acordat MEDIAFAX, să spună dacă susţin o reducere imediată a numărului de parlamentari şi instituirea în cursul acestui an a Parlamentului unicameral, Crin Antonescu a răspuns: "Nu ştiu cum vrea Boc anul acesta să reducă numărul de parlamentari, presupun că nu are în vedere nici execuţii, nici arestări, pentru că, prin efectul legii, se fac alegeri anticipate, chiar dacă faci asta".

"Poziţia noastră e clară: da reducerii numărului de parlamentari, nu reducerii Parlamentului la o anexă a Palatului Cotroceni, la o Mare Adunare Naţională reînviată sub regim, chipurile, democratic. Cred că reducerea numărului de parlamentari se poate face foarte simplu, prin modificarea legii electorale, şi începând cu următoarele alegeri. În rest, Boc are această misiune, aceste ordine de îndeplinit, e problema domniei sale, nu eu am primit ordin de la Cotroceni, ci domnul Boc, să facă un Parlament mai pe măsura sa, adică mic şi nesemnificativ, care să asculte ordine. Nu mă priveşte tema asta a domnului Boc, pe la uşa mea nu mai are ce căuta, nu ştiu domnul Geoană, care e mai tolerant în perioada asta, dacă-l mai primeşte", a subliniat Antonescu.

În privinţa convocării de către Roberta Anastase a Birourilor permanente reunite pentru constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei, liderul PNL a precizat că liberalii sunt de acord cu o asemenea comisie în care îşi vor apăra principiile şi punctele de vedere.

"Noi am participat întotdeauna la aceste comisii. Se constituie comisia, vom fi prezenţi conform ponderii parlamentare şi ne vom apăra principiile şi punctele de vedere. Nu îl ţinem cu nimic în loc pe domnul Boc din executarea poruncilor", a menţionat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici