Antonescu către Băsescu: Noi nu am instigat pe nimeni, nu am dat directive liderilor sindicali

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, referitor la avertismentul preşedintelui Băsescu privind instigarea populaţiei la violenţă, că liberalii nu au instigat pe nimeni şi nu au dat directive liderilor sindicali şi pensionarilor, precizând că susţine dreptul românilor de a protesta.

17 afișări
Imaginea articolului Antonescu către Băsescu: Noi nu am instigat pe nimeni, nu am dat directive liderilor sindicali

Antonescu către Băsescu: Noi nu am instigat pe nimeni, nu am dat directive liderilor sindicali (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Noi n-am instigat pe nimeni şi nu o facem. Nu am dat directive vreunui lider sindical şi nu am încercat să convingem pesionari că nu e bine dacă le scade pensia, dar dreptul oricărui cetăţean român de a manifesta, de a-şi exprima protestul, nemulţumirea sau refuzul pentru politici aberante şi injuste este un drept constituţional, ţine de esenţa unui stat de drept, de esenţa liberalismului, şi susţinem dreptul acestor oameni de a se manifesta în condiţii democratice, în condiţii legale", a afirmat Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că în opinia liberalilor, "e nevoie ca societatea şi segmentele societăţii să se manifeste şi să facă tot ce le stă în putinţă, în cadrul legii şi în cadrul Constituţiei, pentru a opri această putere din a duce ţara şi mai rău decât până acum la dezastru".

Pe de altă parte, liderul PNL a precizat că liberalii suţin greva generală a profesorilor, deşi regretă că s-a ajuns în această situaţie.

"Susţinem greva generală a profesorilor, a presonalului din învăţământ. E regretabil că s-a ajuns aici, dar înţelegem pe de-a-ntregul motivele care îi fac pe aceşti oameni să ia o astfel de măsură radicală, responsabilitatea fiind integral a actualului Guvern, a primului-ministru, a ministrului Finanţelor şi a ministrului Educaţiei", a conchis Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Cotroceni, că transmite un avertisment public celor care au chemat liderii sindicali la ordine şi care au introdus "într-un grup de pensionari un grup predispus la violenţă", să renunţe la acest joc, pentru că este unul periculos. El nu a făcut nominalizări.

Reprezentanţi ai pensionarilor au protestat, în aceste zile, faţă de măsurile Guvernului anunţate de preşedinte. Protestele au avut loc inclusiv în faţa Palatului Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici