Antonescu: Constituirea Comisiei pe Roşia Montană nu are nicio legătură cu poziţia exprimată de mine

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, că ideea înfiinţării comisiei speciale privind proiectul Roşia Montană nu are nicio legătură cu poziţia exprimată împotriva demarării proiectului, precizând că el însuşi a pledat pentru constituirea acestui for.

232 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Constituirea Comisiei pe Roşia Montană nu are nicio legătură cu poziţia exprimată de mine

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele Senatului a declarat că în situaţia în care nu mai au loc Birouri Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, atunci proiectul de lege privind Roşia Montană va intra pe circuitul legislativ uzual, respectiv în comisiile de specialitate senatoriale.

"Nu putem noi impune, numai noi Senatul, o comisie comună (...) Eu cred că un răspuns cât mai rapid e necesar, dar nu cu preţul fragmentării sau obstrucţionării dezbaterilor. Este un subiect important şi cred că preşedinţii comisiilor vor propune termene rezonabile ţinând cont de faptul că e un subiect important asupra căruia trebuie să discutăm", a afirmat Antonescu.

El a fost întrebat dacă declaraţia sa de luni a forţat anularea constituirii comisiei speciale pe Roşia Montană.

"Nu, pentru că nu văd nicio legătură între ele. Deci eu am spus un punct de vedere, o poziţie politică, am spus că o voi propune partidului, în comisia specială...foarte bine, dacă poziţia mea e îmbrăţişată de partid, reprezentanţii noştri vor susţine acest punct de vedere, dar ea nu implică cu nimic împiedicarea constituirii unei comisii. Am pledat pentru asta, nu are nicio legătură", a mai afirmat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că soluţia pentru proiectul Roşia Montană este respingerea în regim de urgenţă a acestuia la Senat, apoi şi la Cameră, adăugând: "Şi cu asta, basta!".

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, că el consideră că proiectul exploatării de la Roşia Montană nu poate fi susţinut şi, în opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind că sentimentul public contrar e mai important decât datele tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici