Antonescu: Dacă Patriciu s-a referit la USL spunând că nu crede în social-liberalism, a greşit adresa

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că USL nu se revendică de la social-liberalism, fiecare dintre formaţiuni păstrându-şi ideologia, el precizând că, dacă Dinu Patriciu s-a referit la USL spunând că nu crede în social-liberalism, atunci a greşit adresa.

36 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă Patriciu s-a referit la USL spunând că nu crede în social-liberalism, a greşit adresa

Antonescu: Dacă Patriciu s-a referit la USL spunând că nu crede în social-liberalism, a greşit adresa (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze un editorial recent al lui Dinu Patriciu, în care acesta preciza că nu crede în social-liberalism şi să aprecieze dacă, astfel, a dat o lovitură de imagine USL, Antonescu a spus că nu ştie dacă Patriciu s-a referit la USL.

"Nu ştiu dacă Dinu Patriciu s-a referit la această uniune. Dacă s-a referit la această uniune vorbind despre social-liberalism, a greşit adresa. N-a fost atent sau, mă rog, nu ştie despre ce vorbeşte, pentru că această uniune, Uniunea Social-Liberală, şi niciunul dintre liderii ei, nu a vorbit despre social-liberalism", a subliniat Antonescu.

El a precizat că USL este o uniune social-liberală pentru că reuneşte un partid social-democrat cu un partid naţional liberal.

"Fiecare îşi păstrează doctrina sa, social-democraţia în cazul lor, liberalismul în cazul nostru. Vom face un program comun, care însă nu se revendică de la curentul politic al social-liberalismului", a adăugat Antonescu.

El a precizat că Dinu Patriciu nu poate să dea o lovitură de imagine acestei uniuni social-liberale şi a apreciat că acesta nu intenţionează să se înscrie în "corul prietenilor Palatului Cotroceni", care încearcă să afecteze imaginea acestei construcţii.

"Această uniune are o forţă care nu poate fi afectată de declaraţia unuia sau altuia, indiferent cine ar fi acela. Imaginea ei nu ar putea fi afectată decât de propriile noastre greşeli, pe care sper că nu le vom face", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici