Antonescu, despre coplată: E o discuţie deocamdată deschisă, vedem dacă Guvernul o asumă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, că în ceea ce priveşte coplata, ca şi alte măsuri promovate de ministrul Eugen Nicolăescu, discuţia este "deocamdată deschisă" şi rămâne de văzut dacă Guvernul îşi va asuma sau nu măsurile din sănătate.

252 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre coplată: E o discuţie deocamdată deschisă, vedem dacă Guvernul o asumă

Crin Antonescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Liderul PNL a fost întrebat cum vede măsura iniţiată de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, privind introducerea coplăţii, măsură contestată de liberali în momentul în care se aflau în opoziţie.

"În măsuri care ţin de reforma sănătăţii, sau de câmpul acesta de administrare a sistemului public de sănătate, sunt măsuri importante care sunt iniţiate de către ministrul Eugen Nicolăescu şi care sunt asumate, sau nu, vom vedea, de către întregul Guvern. Asta este o discuţie care deocamdată e deschisă (...) am discutat cu domnia sa (Eugen Nicolăescu,n.r.), l-am rugat să aibă şi mai multă comunicare pentru toate măsurile pe care le doreşte, am avut o discuţie şi cu premierul şi cu ministrul Sănătăţii despre ceea ce urmează şi lucrurile sunt încă în stadiul de ipoteză, de proiect", a susţinut preşedintele PNL în cadrul emisiunii "După 20 de ani", de la ProTV.

Întrebat dacă personal este de acord cu măsura introducerii unui sistem de coplată în spitale, Antonescu a menţionat că aşteaptă încă "toate argumentele dintr-o parte şi din alta".

"Avem această reformă a sănătăţii cu mize foarte mari şi cu riscuri foarte mari pe care o cântărim, încercăm să o cântărim cât mai în detaliu", a mai susţinut liderul PNL.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi pentru MEDIAFAX că s-a aprobat HG privind coplata, pacienţii vor da între 5 şi 10 lei o singură dată la externare, indiferent de perioada spitalizării, iar medicii de familie vor primi 50% pentru pacienţii înscrişi pe liste şi 50% pentru servicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici